Българката Светлина Стоянова спечели първото място на авторитетния оперен конкурс

...
Българката Светлина Стоянова спечели първото място на авторитетния оперен конкурс
Коментари Харесай

Българката Светлина Стоянова спечели авторитетен оперен конкурс в Германия

Българката Светлина Стоянова завоюва първото място на авторитетния оперен конкурс " Нови гласове " (Neue Stimmen 2017).
В четвъртък вечерта на концерт с филхармонията на Дюселдорф бяха определени 10 от новите оперни гласове от целия свят. След асортимент от няколко кръга до финала доближи и българката Светлина Стоянова, а в този момент тя сграбчи и първото място.
Конкурсът " Нови гласове " (Neue Stimmen 2017) се организира на всеки две години в Германия. Той е прочут с наситеното наличие на продуценти и представители на международните оперни театри. Допускането до състезанието става след прослушване на 26 места в света. След подбора и след прослушването до финала доближиха 42 души. На полуфинала пяха 16, а до финала доближиха по пет млади дами и мъже.
Председател на журито тази година бе шефът на Виенската опера Доминик Майер. Пред финалистите на този конкурс се подвига завесата на огромните оперни подиуми по света.
Като ученичка Светлина Стоянова е една от солистките на Детския радиохор на БНР. След това учи вокално изпълнителско изкуство, приключва оперно пеене и след година ще приключи и специализация в оперното учебно заведение в Консерваторията в Глазгоу, Шотландия, съобщи БГНЕС.
Миналата година тя бе първа измежду дамите и завоюва трета премия на интернационалния оперен конкурс „ Льо Гран при дьо л’опера” (Le Grand Prix de l`Opera) на Букурещката опера. През 2017 Светлина Стоянова реализира поредност записи със Симфоничния оркестър на БНР и зарадва публиката у нас със независим концерт на " Софийски музикални седмици ".
Според музикалните критици, които са осведомени с участията на мецосопрана, пред Светлина Стоянова се отварят международните оперни подиуми.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР