България затвори въздушното си пространство за самолета на руския външен

...
България затвори въздушното си пространство за самолета на руския външен
Коментари Харесай

България затвори въздушното си пространство за Сергей Лавров

България затвори въздушното си пространство за самолета на съветския външен министър Сергей Лавров, който е в черния лист на Европейски Съюз за глобените лица поради войната в Украйна. Същото сториха Северна Македония и Черна гора, заяви сръбският вестник " Вечерне новости ", базирайки се на личен източник.

Така, по негова информация, визитата на министъра в Сърбия, планувано за 6-7 юни, се " оказало огромен въпрос ", " само че формалният Белград не е отговорен за това ".

От администрацията на сръбския държавен глава Александър Вучич сега не разясняват обстановката, означи БГНЕС. Президентската пресслужба заяви в неделя, че съветският дипломат в Белград Александър Боцан-Харченко ще се срещне с него преди обед в понеделник.

В петък говорителката на съветското Министерство на външните работи Мария Захарова осведоми, че ръководителят на съветското външно министерство ще посети Сърбия на 6-7 юни, по време на което ще има срещи с президента на тази страна, договаряния с външния министър и с ръководител на Скупщината. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР