България все още се намира в „зелената зона” по разпространение

...
България все още се намира в „зелената зона” по разпространение
Коментари Харесай

Проф. Кожухарова: България вече е в началото на четвъртата вълна на COVID-19

България към момента се намира в „ зелената зона” по разпространяване на ковид, само че към този момент е при започване на четвъртата вълна и заболеваемостта към този момент е ниска, само че се усилва последователно, съобщи съветникът на здравния министър проф. Мира Кожухарова.
„ Убедена съм, че тази вълна в страната ще бъде по-успешно посрещната. Колегите, които се занимават с лечебна медицина, към този момент имат процедура, по която да действат”, изясни професорът.
По думите й, пикът на четвъртата вълна у нас се обрисува през септември.
За последните 24 часа: Нови 549 случая на COVID-19 у нас, 8 души са умряли
Спазването на предложените ограничения зависи от хората, тъй че предвид на последователно разрастващата се обстановка с увеличаващите се случаи, хората би трябвало сами да си упражняват надзор за персоналното здраве, уточни тя и посочи:
„ Респираторните вируси не може да ги спреш на едно място. Разпространението е най-голямо в област Бургас, само че на второ място е София “.
Тя разяснява и по какъв начин върви имунизацията при медицинските лица. Малко над 22% са имунизираните здравни служащи у нас. "Обаче ваксинираните лекари и медицински сестри са висок %. При лекарите евентуално към този момент е към 70% ", изясни тя.
„ Истината е, че в България има задоволително ваксини, всеки има право да избира и каква ваксина тъкмо да си постави, който избор съгласно мен би трябвало да направи персоналният му доктор. В множеството европейски страни имунизацията е на доста по-добро равнище и това се вижда “, сподели проф. Кожухарова.
По думите ѝ все още не се плануват такива ограничения да се задължават част от значимите специалности - медицински, педагогичен, да бъдат наложително имунизирани, въпреки че от ден на ден страни подхващат тези ограничения.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР