България вече има шампион на европейското първенство по вдигане на

...
България вече има шампион на европейското първенство по вдигане на
Коментари Харесай

България вече има титла на Евро 2022 по щанги

България към този момент има първенец на европейското състезание по повдигане на тежести в Тирана. Ангел Русев завоюва златния орден в кат. до 61 кг и по този записа втора поредна купата след предходната година (б.ред. - тогава обаче той стана първи при най-леките, кат. до 55 кг). Шампионатът тази година трябваше да се организира в България от 9 до 19 април, само че бе отнето от страната ни и преместено в Албания поради блокираното от юридически хватки регистриране на новата администрация на федерацията ни по повдигане на тежести.

20-годишният Русев стана първи с пет сполучливи опита и дуел от 257 кг. Той завоюва бронз в изхвърлянето, откакто преодоля 108, 111 и 113 кг,. В изтласкването той си обезпечи златото в придвижването и дуела още след втория си опит (144 кг), откакто преди този момент съумя и на 138 кг. Втори стана испанецът Хосе Брачи с дуел от 256 кг, а трети е украинецът Дмитро Вороновски (242 кг.).

Четвърти пък стана вторият български представител в категорията - дебютантът при мъжете Дениз Данев, който направи шест сполучливи опита и записа дуел от 220 кг.

Утре в Тирана ще излезе единствено един българин. От 21 ч. наше време ще подвига Валентин Генчев (кат. 67 кг), който предходната година стана трети на еврошампионата в Москва.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР