България в контекста на войната в Украйна, зависимостите от Русия

...
България в контекста на войната в Украйна, зависимостите от Русия
Коментари Харесай

Бойко Станкушев: Почти готови сме да се превърнем във васална на Путин държава



България в подтекста на войната в Украйна, зависимостите от Русия и за какво Антикорупционният фонд (АКФ ) изиска осветление на българската част по съветските енергийни планове, разяснява в „ Мрежата “ по стратегия " Христо Ботев " Бойко Станкушев,  публицист, работил като задграничен сътрудник в над 30 страни по света и шеф на АКФ.

Войната

„ От позиция на чудовищния метод, по който потегли Путин, съм до някъде сюрпризиран, само че от позиция на процесите, които се развиват през последните 30 години в Русия след разпада на Съветския съюз – въобще не съм сюрпризиран. Всъщност Путин съумя да докара до относително сполучлив проект един остарял имперски проект за усвояване на всичко, което е към границите на „ Руската империя “, т.е. прилежащи страни, засмукани от тогавашния Съветски съюз. За една численост и ние да станем 16-а република. Сега се пробва с един патрон два заека да уцели. Първо,  да разшири тази геополитическа тактика на остарялата съветска имперска теория и да предприеме ново такова разширение, което се поддържа от „ ястребите “, носталгиците и от хора, които в самата Русия са толкоз капсулирани, че не могат да схванат какво се случва с тяхната страна и с техния живот. 

От друга страна,  Путин се пробва да преодолее голямата морална и икономическа рецесия, в която изпадна Русия по време на неговото ръководство. Той към този момент не реализира нито една от тези две цели, тъй като в самата Русия, колкото и да е мъчно даже да се проучват настройките на елементарните руснаци, има ужас, недоволство и безшумно ридание. Все още няма мощни митинги и опълчване за попречване на тази гнусна експанзия. Той съумя да сплаши вътрешната съпротива, като им сподели какъв брой кърваво се разправя с Украйна . Уплашени са и анализаторите в западния свят и политиците, които си мислеха, че са доста далновидни и че са съумели да създадат предвидим Путин, правейки взаимни отстъпки и инвестирайки в Русия.

А пропагандната тактика работи и смазва публичното мнение, което не е мъчно в една псевдодемокрация с феодални структури, в които той раздава всички богатства, бизнеси, премиите на интелектуалците, които са послушни и така нататък Руснаците не си построиха политическо посланичество, което да се бори . Само с Навални и Немцов – тези мощни и ясни гласове, които оракулски предупреждаваха, единствено с тях няма по какъв начин да стане. Но цялата тази отвратителна война ще докара до разрушение на Русия и до нейното парцелиране и отделяне на може би няколко самостоятелни страни. Защото тази война няма да нахрани руснаците, няма да ги накара да се усещат по-свободни, освен това – за първи път в историята на тази страна, никой няма да се почувства горделив . Може да мълчат повече, само че няма да са горди и щастливи. А когато Путин стигне до края на Украйна, какво следва, какво ще прави? След наложените наказания Русия я чака тежка икономическа злополука. “

България в подтекста на войната в Украйна

„ Метастазите на Путиновата агитация са проникнали у нас, тъй като виждаме псевдополитически образования, нормално построени на паравоенна основа, които станаха доста дейни. Не е надалеч от мозъка, че те са подтиквани по някакъв метод. Тоест те обслужват сега непознати, противников на България политически ползи. А интелигенцията, която постоянно се е тормозила, че Русия може да ни „ засмуче “, не може да се опълчи, тъй като ние нямаме система за запазване на националното си достолепие.

Осветяване на българската част в енергийни планове

„ Искаме това, тъй като тези енергийни планове ни доведоха до там да сме най-зависимата от Русия страна в Европа. Ние сме съвсем подготвени да се превърнем във васална страна с марионетно държавно управление, което Путин си показва, че може да курдиса тука. Ако се осветят тези енергийни планове, ще излезе, че в България Путин е имал извънредно послушни прислужници, които са правели каквото той изиска. Визирам както ръководството на господин Борисов, по този начин и предходните ръководства. Закриването на двата реактора на АЕЦ " Козлодуй " или желанието да се строи " Белене ", това е измислено в Кремъл, не в Европейски Съюз, и задачата е България да бъде подвластна от Русия и нейните ползи. Още от преди Борисов. Тези хора, които толкоз драговолно и в ясно схващане са вършели тези неща, би трябвало да бъдат разследвани и истината да излезе на бял свят. Да им се търси правосъдна отговорност и отмъщение. “

Чуйте целия диалог с Бойко Станкушев в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР