България трябва да приеме до година и половина Директива за

...
България трябва да приеме до година и половина Директива за
Коментари Харесай

Частните абонати ще имат право да произвеждат ток от ВЕИ

България би трябвало да одобри до година и половина Директива за силата от възобновими източници, с която частните клиенти ще имат право да създават, употребяват, продават и съхраняват ток от възобновими източници. Това сподели Балин Балинов от „ Грийнпийс България “ пред БНР и добави, че тази инструкция би могла да избави бъдещето на заетите в добива на въглища, като ги преквалифицира в служащи за ВЕИ централи.

Според него у нас ползата на потребителите пораства, изключително към слънчевите панели, а цените им падат.

„ За момента хората са по-скоро затруднени да се включат към енергийната система. Има и много бюрократични пречки. Необходимо е обаче да се влага и в смарт мрежи, в умни мрежи. Нашата енергийна система чисто инфраструктурно да бъде усъвършенствана, с цел да може смяната да се случи по най-хубавия метод. Това е бъдещето и по този начин могат да понижат сметките си за електричество. Това е и средство за реализиране на по-добра енергийна успеваемост “, сподели Балинов.

Пакетът „ Чиста сила за всички европейци “ бе утвърден от Европейски Съюз през 2018 година дружно с преразгледаната инструкция за силата от възобновими източници, от която се чака да способства сериозна смяна за жителите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР