България ще закупи хеликоптери за спешна помощ в следващите години.

...
България ще закупи хеликоптери за спешна помощ в следващите години.
Коментари Харесай

Пеканов: Ще купим хеликоптери за спешна помощ в следващите години

България ще закупи хеликоптери за незабавна помощ в идващите години. Това сподели служебният вицепремиер по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов в „ Още от деня “ по Българска национална телевизия във връзка злополуката с румънския рейс, след която Румъния изпрати 5 хеликоптера за незабавна помощ на потърпевшите.

" Проектът за хеликоптерите е самодейност на президента Радев. Предходният длъжностен кабинет добави Плана за възобновяване с подобен план и той би трябвало да тръгне към реализация ", сподели Пеканов.

Той съобщи, че е образувал още веднъж работната група по повод за Плана за възобновяване, тъй че всички периоди да се спазят и процесите да се движат.

" Отговорност на служебния кабинет в идните 10 седмици всички организационни действия да се свършат - да се изготвят законопроекти, да се направи подготовка на разнообразни промени и да започват капиталови планове, които са обещани да се случат през тази година. Това ще отговори, както на заложените цели за първото заплащане и да приготви второто заплащане, което би трябвало да се изиска през декември. Всеки, който счита да се кандидатира за депутат в бъдещия парламент, би трябвало да знае, че Народното събрание ще би трябвало да реши значими проблеми и да одобри значими промени на закони, с цел да се направи второто поискано заплащане “, съобщи Пеканов.

По мотив 22-та закона, които е належащо да се одобряват, служебният вицепремиер по ръководство на европейските средства разяснява:

" Става въпрос за нови закони само че и за такива, които би трябвало да се подобрят. Вече има 1 признат закон, също по този начин има 4, които стигнаха до Народното събрание, само че за жалост не бяха признати. По други закони тече работа, т.е. те са на друго равнище работна група ", сподели той.

Според Пеканов участието ни в Организацията за икономическо сътрудничество и раз се движи добре, идващите дни процесът ще тръгне и остава приоритет за него.

Смята, че в настоящата обстановка " Газпром " не е благонадежден дълготраен снабдител, само че отбелязва, че други европейски страни не престават комерсиалните си взаимоотношения с тях. Диверсификацията би трябвало да се реализира преди всичко, само че като цяло дълготрайно Европа би трябвало да стане по-независима, суверенна и мощна и да задоволи потребностите си без значение от геополитическите спорове, счита Пеканов.

Атанас Пеканов съобщи още, че не се водят диалози с него за политически план. " Аз съм се върнал като специалист. Приоритетите са ни участието в Организацията за икономическо сътрудничество и раз, участието в еврозоната и европейското фиансиране да се употребява по най-прозрачния метод ", сподели той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР