България ще си съдейства с международни експерти по досъдебното производство

...
България ще си съдейства с международни експерти по досъдебното производство
Коментари Харесай

Сийка Милева: Независим международен одитор ще проучва криптобанката Нексо

България ще си спомага с интернационалните специалисти по досъдебното произвеждане за " Нексо " и ще би трябвало да се ангажира самостоятелен интернационален инспектор, който да изследва в елементи активността на криптобанката. Това заяви в изявление по БНР представителят на основния прокурор Сийка Милева.

" Провежда се следствие против проведена незаконна група с световна интернационална незаконна активност, засегнала ползите на жителите на разнообразни страни. Извършените транзакции посредством криптобанката " Нексо " за 5-годишен интервал възлизат на 94 милиарда $. Групата е работила от 2018 година и е била основана с користна цел за данъчни закононарушения, пране на пари, компютърни измами, банкова активност без лиценз ", заключи тя досега свършеното по следствието.

" Колегите ни непрестанно натрупат опит в тази сфера. За да има резултати и ефикасни следствия, би трябвало да разполагаш с нужното съвременно съоръжение и модерно законодателство. Българската прокуратура има софтеурно и техническо съоръжение, с което проверяваме престъпността във виртуалното пространство, така наречен съвременни закононарушения. Що се касае до актуалното законодателство, това е една доста дълга тематика на диалог ".

Тя акцентира, че с дейностите си прокуратурата не цели политически резултат и на досъдебното произвеждане не е обект кой какви дарения е правил.

" През последните години, когато прокуратурата стартира следствие, в което се визира нечий финансов интерес, чуваме нападки и обвинявания. Нека спрем да нападаме институциите! Това се трансформира в народен спорт - атакуването на институции и обособени персони ", разяснява тя във връзка изказванието на Христо Иванов и Асен Василев, че офанзивата на прокуратурата е поради упованието да им бъде връчен третият мандат.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР