Български фермерски съюз иска създаването на гаранционен фонд за щети

...
Български фермерски съюз иска създаването на гаранционен фонд за щети
Коментари Харесай

Фермери искат гаранционен фонд за щети в земеделието

Български фермерски съюз желае основаването на гаранционен фонд за вреди в земеделието. Фермерите приканват служебното държавно управление и министър Георги Тахов за навременна помощ и подпомагане и означават съответната реакция на властта след опустошителната градушка в Южна България от последните дни.

" По мотив сходни непредвидени и злощастни събития и поради действителната воля за дейно решение на проблемите в агро бранша, която виждаме във Ваше лице, бихме желали да поставим началото на един градивен разговор сред Министерство на земеделието и храните и сектора, посредством който дружно да успеем да създадем работеща система за обезщетение и на тези аграрни стопани, чиито загуби са в количество и качество водещо до неспособност за реализация на продукцията, въпреки и да не са претърпели 100 % вреда и пропаднали площи ", съобщи ръководителят на съюза Георги Стоянов.

БФЗ желаят взаимно да бъде направен ефикасен механизъм, чрез който да се обезпечи отбрана на всички стопани, претърпели загуби, като се черпи опит от Европа.

" Част от вероятните решения за превъзмогване на проблемите са основаване на специфичен гаранционен фонд от страната или по образеца на Австрия – солидарна застрахователна система, с процентно присъединяване в застрахователната вноска, както от земеделските стопани, по този начин и от държавния бюджет ", добави Георги Стоянов.

В умозаключение фермерите считат, че предстоящ гаранционен фонд ще е решение и градивна стъпка за подкрепяне на селското стопанство в България.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР