Най-малко четирима души загинаха при силни гръмотевични бури в град

...
Най-малко четирима души загинаха при силни гръмотевични бури в град
Коментари Харесай

Четирима загинали при силни гръмотевични бури в Хюстън

Най-малко четирима души починаха при мощни гръмотевични стихии в град Хюстън, щата Тексас, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на локалните управляващи.

Бурите изпочупиха прозорци на високи здания, повалиха дървета и оставиха без електричество близо 900 000 семейства, служби и магазини в региона на Хюстън, откакто югоизточната част на Тексас бе връхлетяна от такава буря за повторно този месец.

Предупреждения за неочаквани наводнения и мощни гръмотевични стихии бяха издадени през вчерашния ден за голям брой окръзи, като за вечерта се чакаха вероятни разрушителни ветрове и даже торнада, както заяви Националната метеорологична работа в Хюстън.

" Потърсете заслон още в този момент, в случай че сте на пътя на бурята. Насочете се към най-ниския етаж! ", предизвести службата в обществената мрежа " Екс ".

Улиците са наводнени, а в целия регион има съборени дървета и електропроводи. Местна телевизия сподели фрагменти на изпочупени прозорци на офис постройка в центъра на Хюстън и стъкла, пръснати по улицата.

Градските управляващи приканиха жителите да не се движат по пътищата, защото доста от тях са непроходими, а светофарите не работят. 

Заради неприятното време бяха прекъснати полетите на двете огромни летища в Хюстън. На Междуконтинентално летище " Джордж Буш " бяха регистрирани непрекъснати ветрове със скорост над 96 км/ч.

По данни на уеб страницата poweroutage.us над 870 000 консуматори са били без електричество в окръг Харис, (където е и Хюстън), и в покрайнините му. В окръга живеят над 4,7 млн. души.

Отменени са днешните образователни занятия, предава Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР