България ще получи тренировъчни симулатори за изтребители F-16 за обучение

...
България ще получи тренировъчни симулатори за изтребители F-16 за обучение
Коментари Харесай

САЩ изпраща на България най-нови тренажори за F-16

България ще получи подготвителни симулатори за изтребители F-16 за образование на водачи за национални и задачи на НАТО от компанията производител „ Локхийд Мартин “. България е измежду първите страни, които ще получат изтребители F-16 Block 70, и ще разполага със симулатори с най-новата техническа настройка.

България ще разполага с осем F-16 Block 70 от последно потомство. Свръхзвуковите изтребители от четвърто потомство са с най-модерните качества в инвентара на НАТО. Изтребителят обезпечава оперативно съвместими качества в границите на военновъздушните сили, укрепва партньорствата със съдружниците и по този метод укрепва националната защита и сигурност.

„ Най-новото потомство подготвителен комплекс за F-16 на „ Локхийд Мартин “ разрешава на летците да упражняват в напълно реалистична среда, което подсигурява подготвеност за осъществяване на задача “, съобщи Чонси Макинтош, вицепрезидент на бизнес отдела за образование и логистика на „ Локхийд Мартин “.

За подготовка на българските водачи на F-16 новите подготвителни комплекси ще обезпечат основана на симулация среда, която възпроизвежда всички системи, датчици и бойни системи. Тренировъчната система може да работи в мрежа, тъй че да даде опция на водачите да упражняват дружно в разнообразни сюжети, с цел да получат най-усъвършенстваното образование, освен това при напълно налични условия.

Изтребителят F-16 блок 70, създаден в Грийнвил, Южна Каролина, разполага с усъвършенствана авионика, радар с интензивно електронно сканиране на антенната решетка (AESA), осъвременена кабина, усъвършенствани бойни системи, спомагателни резервоари за гориво, автоматизирана система за отбягване на конфликт на земята (Auto GCAS ), модернизиран мотор с неповторим за промишлеността продължен експлоатационен живот от 12 000 часа.

Към днешна дата са създадени повече от 4500 F-16 изтребители, като към 3000 F-16 от тях са на въоръжение в 25 страни, в това число във Военновъздушни сили на Съединени американски щати. В международен мащаб F-16 има към 19,5 милиона летателни часа и над 13 милиона полета.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР