България ще получи повече пари за иновации, икономика, инфраструктура и

...
България ще получи повече пари за иновации, икономика, инфраструктура и
Коментари Харесай

Какво предвижда бюджетът на ЕС за периода след 2020 година?

България ще получи повече пари за нововъведения, стопанска система, инфраструктура и цифровизация. Това планува бюджетът на Европейския съюз за интервала след 2020 година Предвидено е обаче страните-членки да усвоят по-малко средства по обичайните финансови пера като земеделие и кохезионна политика. Това стана ясно на конгрес в София, отдаден на бъдещето на Европа.

Амбициозна, гъвкава и съвременна. С тези думи министърът на българското председателство Лиляна Павлова разказа финансовата рамка на Европейския съюз за интервала след 2020 година
Лиляна Павлова - министър за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз: За България ползата е този бюджет в този си формат да бъде непокътнат. За България е планувано нарастване на средствата по линия на кохезионната политика - нещо, което е извънредно значимо.
Този бюджет планува понижаване на средствата, които отделя Европейски Съюз за кохезионната и за селскостопанската политика.

Лиляна Павлова - министър за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз: Въпреки всичко, 60% от средствата се дават точно за обичайните политики - нещо доста значимо, изключително за страни като България, за страните от последното присъединение това е значимо. Което значи, че вложенията за равнене на районите, възстановяване на инфраструктурата, поддръжка за дребни и междинни предприятия, работни места не престават.
Според наблюденията на специалистите българите не престават да имат вяра в Европейския съюз.

Огнян Златев - началник на Представителството на Европейска комисия в България: Виждат своето развиване и бъдеще точно като жители на Европейския съюз.
Намерение за разширение на Европейски Съюз в посока Западните Балкани виждат специалистите в новия бюджет.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР