България ще поиска прекратяване на договора с Пфайзер“ за доставката

...
България ще поиска прекратяване на договора с Пфайзер“ за доставката
Коментари Харесай

Меджидиев: България ще поиска прекратяване на договора с „Пфайзер“ за доставката на ваксини

България ще изиска преустановяване на контракта с „ Пфайзер “ за доставката на ваксини, разгласи на брифинг в Министерския съвет здравният министър Асен Меджидиев. По думите му страната ни ще упорства за това на 14 март, когато е съвещанието на Европейската комисия по опазване на здравето.

" Или другият вид е да се спазят желанията на държавите-членки за нужни количества, които да бъдат съответно заявявани от избрана страна за количеството, което й е належащо, с съответен период на валидност и заплащането да се прави след заявяването, а не както беше до момента – уточняване по брой население на страната ", съобщи министър Меджидиев, съобщи БГНЕС.

" Този контракт е взет като решение на 5 страни, в което ние не сме взели участие, само че ние твърдо сме удостоверили и на съвещание на борда на Европейска комисия, че не сме съгласни с това нещо. Въпросът е какъв брой се чуваше нашият глас. Този път заставаме доста ясно на позиция. Аз бях първият министър, който първи застана на тази позиция и продължаваме да я отстояваме. Радвам се, че този път към този момент стартират да ни чуват ", съобщи Меджидиев и дефинира като неверна позицията, че България е дребна страна, в противен случай – България е мощна страна и би трябвало да се мисли за популацията, както и да се пазят държавните ползи.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР