България ще кандидатства за домакинство на европейските първенства по баскетбол

...
България ще кандидатства за домакинство на европейските първенства по баскетбол
Коментари Харесай

България ще кандидатства за домакинство на европейски първенства

България ще кандидатства за домакинство на европейските шампионати по баскетбол за мъже до 20 години и за девойки до 16 години през 2018 година Това реши на свое съвещание през днешния ден Управителният съвет на федерацията.

Решението дали страната ще бъде определена да семейства на някое от шампионатите за подрастващи за следващо лято ще бъде взето от ФИБА до края на годината. Както е известно, в последните три години София беше хазаин на Европейските шампионати за момчета до 16 години.

Управителният съвет гласоподава с 8 гласа " за " и 2 " срещу " следващата година България да бъде показана с тимове във всички възрасти в двата пола на европейските шампионати. Жребият на националните ни гарнитури за шампионатите в Дивизия Б ще бъде изтеглен на 15 януари.

УС единомислещо одобри и някои промени в нормативните документи на НБЛ, както и в заплащането на съдийските такси за срещите от НБЛ. Промени бяха признати и в Наредбата на НБЛ.

Управителният съвет реши да се отсрочи разглеждането на кандидатурите и избора на треньори на националните тимове за подрастващи за идващото си съвещание, след гласуването на бюджета за 2018 година от Общото заседание на БФБаскетбол на 25 ноември и определянето на семействата на Европейските шампионати от ФИБА.

Заседанието приключи с благородно решение. Управата гласоподава единомислещо да се поддържа финансово лекуването на 12-годишния Стилиян Иванов от Сливен в размер по преценка на президента на БФБаскетбол Георги Глушков.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР