България ще изпрати военна помощ на Украйна, сходна, с няколко

...
България ще изпрати военна помощ на Украйна, сходна, с няколко
Коментари Харесай

Пращаме военна помощ на Украйна, сходна на тази от миналия път

България ще изпрати военна помощ на Украйна, сходна, с няколко разлики, на тази, която получи Киев след решението на Народното събрание от декември месец предходната година. Това заяви министърът на защитата Тодор Тагарев откакто бе изслушан на общо съвещание на комисията по защита и тази по външна политика в Народното събрание.

" (Помощта ще бъде) такава, каквито са техните потребности и нашите благоприятни условия, по този начин, както е решило Народното събрание на 9 декември предходната година. Сравнима е по размер и типове с първия пакет по това решение ", сподели Тагарев.

" Някои неща се повтарят, има някои нови неща, само че като размер е почти същата ", посочи на въпрос на News.bg той.

Основно се касае за техника, извадена от складовете и която има още запас, само че е на забележителна възраст - 30-40 и повече години, уточни министърът.

Конкретен период, в който да бъде обещано оръжие на Киев няма, само че това щяло да стане " напълно скоро ".

Тагарев разяснява и, че България не би трябвало да се включва в общоевропейската самодейност за даване на 1 милион снаряда 155 диаметър на Украйна (каквито, следва да отбележим, не се създават в родните заводи) .

" Не разбирам доста логиката на тази теза, защото в тази ситуация става въпрос за вложения, средства европейски, за модернизиране на нашата оръжейна промишленост. Стига да не сме опуснали периода... ", съобщи военният министър. Обсъждана алтернатива е и във ВМЗ-Сопот с възможните евросредства да бъде построена нова поточна линия за произвеждане на въпросните снаряди 155 диаметър.
 Тагарев: България ще усили поддръжката си за Украйна с мунициите, от които има потребност
Тагарев: България ще усили поддръжката си за Украйна с мунициите, от които има потребност

Военният министър обаче не се ангажира с съответни срокове
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР