България ще бъде домакин на поредната лятна младежка радиолюбителска среща

...
България ще бъде домакин на поредната лятна младежка радиолюбителска среща
Коментари Харесай

Радиолюбители от три континента се срещат в Банкя

България ще бъде хазаин на следващата лятна младежка радиолюбителска среща YOTA 2019, която ще организира сред 11 и 15 август в Банкя, оповестиха от пресцентара на столичния регион.

В нея ще вземат участие представители на над 35 страни от три континента (около 90 участници). Досега събитието се е провеждало в Южна Африка (2018 г.), във Англия (2017 г.) и в Австрия (2016 г.).
Радиолюбителската среща ще бъде открита на 11 август, в 21.00 ч., в парка "Ротонда ". Специални посетители ще бъдат изпълнителите от танцовия клуб "Пъстра китка ", които ще поздравят участниците с българско хоро.

На 15 август ще има практическо упражнение по радиоориентиране (ARDF) в парка на Банкя.
Банкя е един от 24-те административни региона на Столична община. Включва селата Иваняне и Клисура и град Банкя - централна част и кварталите Вердикал, Иваняне, Михайлово и Градоман, както и прилежащите към тях вилни зони с население с непрекъснато жителство към 9800 души. През 1969 година село Банкя е оповестено за град, а през 1979 година е самостоятелен като регион на София.

Сред забележителностите на региона са църквата "Св. св. Кирил и Методий " в село Иваняне, издигната през 1915 година, църквата "Мъченици Кирик и Юлита ". издигната през 1932 година, "Вазов Дъб " - обичаното място за отмора на Иван Вазов, Клисурският манастир "Св. Петка " в село Клисура, където се организира събор на 14 октомври, Дивотинският манастир "Света Троица " учреден през 10 век.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР