България се ваксинира - информирай се, ваксинирай се, прегърни живота!“

...
България се ваксинира - информирай се, ваксинирай се, прегърни живота!“
Коментари Харесай

Цветан Кюланов: Емоционалното послание е в основата на ваксинационната кампания

„ България се имунизира - информирай се, ваксинирай се, прегърни живота! “ - това е надписът на акцията, която започва Представителството на Европейската комисия в България с поддръжката на Министерство на здравеопазването, Български лекарски съюз, Световна здравна организация, УНИЦЕФ и Национално сдружение на общините в България. БНР е медиен сътрудник на акцията. 
 Цветан Кюланов Снимка: БГНЕС

„ Посланията са в две съществени направления. Едната е прочувствената – всички ние сме трансформирали метода си на живот в последната към този момент повече от година и желаеме да се върнем към живота подобен, какъвто го обичаме. Емоционалното обръщение е залегнало в основата на акцията . И, несъмнено, рационалното – това да се потърси информация. Ние нямаме за цел да агитираме “, уточни в предаването „ Преди всички “ Цветан Кюланов, и. д. началник на представителството на Европейската комисия у нас.

Последното изследване в общоевропейски проект на Европейската фондация за възстановяване на изискванията на живот и труд – „ Живот, работа и Covid “, демонстрира, че България е страната в Европейски Съюз с най-голямо отвращение на хората да се имунизират. 61% от запитаните споделят, че е доста малко евентуално или малко евентуално да се имунизират. Към тези хора са ориентирани посланията на акцията, посочи Кюланов. 

Нашите социологически изследвания демонстрират огромен % на по-скоро колебаещи се, в сравнение с твърдо решили да не се имунизират “, разясни той.

Според Цветан Кюланов с съществуването на зелените коридори процесът се форсира.

Как наподобява процесът в страната? 

Вече има задоволително разнообразни ваксини, твърди персоналният доктор доктор Ганка Василева от Сливен.

Няма кой знае какъв брой доста искащи да се ваксинират сега. Голяма част от хората отидоха в зелените коридори . “

От хората, които желаят да се имунизират, най-стриктни са тези над 60 години, споделя усещанията си общопрактикуващият доктор.

„ При мен огромна част от хората сред 60 и 75 си сложиха ваксина. Младите с някакъв боязън посрещат имунизацията или огромна част от тях отидоха и си сложиха имунизацията по центровете . “

Д-р Василева добавя, че в някои от селата искащите да се имунизират са малко и дава образец от практиката си в село Сборище.  

Няма към този момент никакви претенденти за ваксина, с изключение на кметът на обитаемото място и двама други пациенти, които са записани при мен . “

Различна е картината в Област Добрич, където стартира наваксване в темповете на имунизиране.

Броят на пациентите, записали се за имунизация, нараства, сочат данните на Сдружението на общопрактикуващите лекари в града. Разработва се система за по-лесен достъп на персоналните лекари до имунизациите. В момента са налични три типа ваксини. 

Повече по тематиката чуйте в звуковите файлове. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР