България се подготвя за 146-ата годишнина от Освобождението. Честванията вече

...
България се подготвя за 146-ата годишнина от Освобождението. Честванията вече
Коментари Харесай

България се подготвя за 146-ата годишнина от Освобождението

България се приготвя за 146-ата годишнина от Освобождението. Честванията към този момент започнаха. Началото беше в Казанлък с тържествена заря инспекция, поднасяне на венци и минута безмълвие за починалите за свободата на родината. На събитията участва ръководителят на Народното Събрание Росен Желязков, който напомни, че националният празник би трябвало да ни сплотява.

" Нека да се поздравим с Трети март, тъй като това е денят, в който България беше освободена, получи своя народен суверенитет и застана гордо на картата на Европа като страна, равноправна с останалите. Поклон пред героите. Да живее България ", сподели той, представен от .

По-рано съветският дипломат Елеонора Митрофанова се качи на връх Шипка. За втора година тя отдаде респект ден преди Националния ни празник, защото не е получила публична покана за честването.

" Трети март е наша обща история ", съобщи тя от върха. 

Тя разяснява и гибелта на Навални. По думите ѝ " пандизът не е санаториум и той самичък е избрал ориста си ".

В неделя хиляди хора ще изкачат стъпалата към Паметника на свободата, с цел да отбележат Националния празник на България. Проходът " Шипка " ще бъде затворен за директно придвижване довечера от 20:00 ч. Утре заран се вкарва еднопосочно придвижване, с цел да се обезпечи по-лесно и бързо евакуиране на колоните от рейсове и коли. До 12:30 ч. то ще е в посока към върха, а по-късно в посока Габрово. 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР