България сама измисли този проблем. Аз лично дори не мога

...
България сама измисли този проблем. Аз лично дори не мога
Коментари Харесай

Северна Македония поиска помощ от Гърция срещу България

" България сама измисли този проблем. Аз персонално даже не мога да Ви го обясня какъв е той, тъй като той е смешен. Такъв проблем няма ", разяснява македонският министър председател Зоран Заев пред гръцкият вестник " Катимерини ".

Миналата година София не утвърди преговорната рамка на Скопие за Европейски Съюз поради говора на омразата и историческите разногласия, като от този момент връзките сред двете страни се утежняват и няма сигнали за пробив в рецесията.

" Според мен ние ще намерим решение с България. Необходима ни е помощта на Гърция, която сега е наш стратегически сътрудник. Гърция приказва на всеослушание в Европейския съвет посредством премиера Мицотакис и външният минисътр Дендиас за интеграцията на Западните Балкани в Европейски Съюз и е фокусириана върху този развой ", добавя Зоран Заев, който взе участие на икономическия конгрес в Делфи.

За разлика от България, Гърция съумя да контролира отншенията си със Скопие, подписвайки контракта от Преспа. Договорът на София със Скопие обаче се оказа неработещ и в този момент България упорства за подписването на нов по-конкретен документ, следвайки гръцкия опит.

Премиерът на Република Северна Македония сподели, представен от БНР, че договарянията с България били " забавени заради изборите у нас ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР