България Прокуратурата разкри доказателства срещу хакерите, атакували НАП Спецпрокуратурата публикува

...
България Прокуратурата разкри доказателства срещу хакерите, атакували НАП Спецпрокуратурата публикува
Коментари Харесай

Прокуратурата разкри доказателства срещу хакерите, атакували НАП

България Прокуратурата разкри доказателства против хакерите, атакували Национална агенция за приходите Спецпрокуратурата разгласява записи от видеокамери в офиси на " ТАД Груп ", както и свидетелски показания 1 август 2019, 14:12 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Прокуратурата разкри доказателства против хакерите, атакували Национална агенция за приходите
Прокуратурата разкри доказателства против хакерите, атакували Национална агенция за приходите
 Ето какъв брой е месечната прехрана за човек от четиричленно домакинство
Ето какъв брой е месечната прехрана за човек от четиричленно домакинство
 Борисов и Заев дружно на гроба на Гоце Делчев
Борисов и Заев дружно на гроба на Гоце Делчев
 Защо в Гърция анулират резервации в последния миг
Защо в Гърция анулират резервации в последния миг
 Затвориха готвачка в хладилна камера:
Затвориха готвачка в хладилна камера: " Пушеше и се смееше "
 Слънце и стихии с гръмотевици се редуват до неделя
Слънце и стихии с гръмотевици се редуват до неделя
 В Италия лишиха 12-годишно българче от майка му
В Италия лишиха 12-годишно българче от майка му

" Артекс ": Спирането на " Златен век " ни коства 1,8 млн.

ри следствието против Кристиян Бойков и Иван Тодоров, упрекнати в кибертероризъм, били открити персоналните данни на магистрати. Те са главно за
прокурори и следователи, а досието била със заглавие: Ne se chistiiiii. Това оповестиха от спецпрокуратурата.

Файл със същото име NE SE CHISTIIII беше оповестен на страницата на инспектората на Висш съдебен съвет и в него се съдържаха всички персонални данни на арбитър Мирослава Тодорова и фамилията й. От инспектората обаче признаха, че това е тяхна неточност.

Според прокуратурата бил изработен опит за нерегламентиран достъп до 49 търговски сдружения.

В известие до медиите прокуратурата изпрати 13 файла, част от самото следствие. На първия от тях се виждат Кристиян Бойков и комерсиалният шеф на ТАД Груп Георги Янков (също обвинен), като съгласно проверяващите Бойков споделил на Янков, че е изпратил до медиите данните от Национална агенция за приходите, само че не чака те да ги отразят.

В идващия файл, съгласно прокуратурата Янков беседва с чужд, като му разяснява, че уеб сайтът Биволъ "има информацията от две седмици ". Казва още, че файловете са изпратени до медиите, с цел да видят, че са правилни: "Да видят защо става въпрос... държавното управление би трябвало да си замине с всички...с всички ".

Прокуратурата популяризира и фотография от работното място на Бойков, като изяснява, че той написа писмо до медиите от съветски неизвестен мейл.

Данните от компютъра на Бойков са дали информация на проверяващите, че на 9 юли, 6 дни преди изпращането на данните на Национална агенция за приходите до медиите, е основана специфична директория, от която излиза наяве, че са търсени данни за премиера, основния прокурор и Делян Пеевски.

На служебния компютър е открит файл, който съдържа структурата въз основата данни на Национална агенция за приходите и елементи от нея, която не е изпратена до медиите. Прокуратурата разкрила още 106 имена на база данни, идентични с тези на Национална агенция за приходите.

От непокътната преписка сред Бойков и лице с име Иван Петров, излиза наяве, че Бойков споделя, че е блъснал една от системите на съда, като името на съда е заличено от прокуратурата.

Прокуратурата твърди, че Бойков е разкрил пропуски в системата на митниците и се възползвал от тях.

В телефона на Бойков е открит файл с персоналните данни на обществени персони, в това число висши държавници, представителите на локалната власт и магистрати.

Прокуратурата популяризира и част от свидетелските показания, съгласно които един от разпитаните споделя, че "Но въпреки всичко броят на клиентите е непълен, по тази причина не съм сигурен кой го предложи - И. или К., част от политиката на компанията за набиране на клиенти да бъде тестването на уеб сайтове на разнообразни сдружения без тяхно познание и след това да ги набират като клиенти. Тази политика на компанията се разясняваше непрекъснато в офиса главно сред И. и К., като двамата си говореха, че би трябвало да се изготви лист с най-големите български уеб сайтове, които да бъдат тествани без знанието на техните притежатели, като по-късно бъдат привлечени като клиенти. "

Специализираната прокуртура изиска делото по мярката за неотклонение на Иван Тодоров да се гледа при закрити врата поради съществуването на сензитивна информация за лица, институции и компании. Съдът не одобри настояването и съвещанието протече намерено. Очаква се съдът да се произнесе с определение към 19 ч. през днешния ден.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР