България прави удивителен пробив в световния елит на модерния петобой.

...
България прави удивителен пробив в световния елит на модерния петобой.
Коментари Харесай

Шефът на UIPM се срещна с министър Красен Кралев и с кмета на София Йорданка Фандъкова

" България прави изумителен пробив в международния хайлайф на модерния петобой. Впечатлени сме от последните ви триумфи, от извоювания орден на международното състезание за мъже и от съвършената организация на огромните шампионати и шампионати, на които бяхте домакини, " това съобщи при отпътуването си от страната Клаус Шорман, президент на Международния съюз по съвременен петобой (UIPM).

72-годишният немец бе на двудневна аудиенция в България, подбудена от изключителната интензивност на страната ни през последните няколко години в този спорт.

 Министър Кралев: Изпращаме една доста мощна година в спорта
Министър Кралев: Изпращаме една доста мощна година в спорта

" Това несъмнено бе годината на Тайбе Юсеин "

Клаус Шорман се срещна с министъра на младежта и спорта Красен Кралев. Двамата са разискали настоящи тематики от международния спорт, на срещата е участвал и ръководителят на БФМП Андрей Кузманов. Шефът на международния петобой е благодарил за помощта на страната към модерния петобой и е изразил откровеното си удивление от последните триумфи на българските състезатели, както и от отличната организация на огромните интернационалните шампионати и шампионати, състояли се напоследък у нас. Красен Кралев е връчил на госта специфичен плакет, а от своя страна Шорман е отличил министъра с най-ценния приз на UIPM - " Дървото на Кубертен ", символизиращ развиването на модерния петобой ".

Ден по-рано шефът на международния петобой бе признат и от кмета на София Йорданка Фандъкова, на срещата участваха зам.-кметът Дончо Барбалов и президентът на БФМП Андрей Кузманов. Пред тях Шорман е изразил своята признателност за всичко сторено от градската администрация за организацията на огромните шампионати и шампионати напоследък в българската столица.

Като самопризнание за съвършените семейства, Шорман е уверил Фандъкова, че Конгресът на UIPM е решил София да бъде хазаин и на идващите международни купи през 2019 и през 2020 година " България получи отлична оценка за организацията на кръга от международната купа през месец май, което мигновено оказа въздействие за избора ни за хазаин на шампионата за най-престижния трофей и през идната година. Българската столица се нарежда на мястото на шампионата в Съединени американски щати и към този момент сте със непокътнато място в Календара за години напред, " съобщи германецът.

 Снимка 396279
Източник:

Световните купи са единствено четири: в Кайро (Египет), в София, в Кечкемет (Унгария) и в Прага (Чехия), като шампионатът в българската столица е плануван за 10-14 април. Големият край е в Токио, той ще бъде тестово съревнование за олимпиадата през 2020 година Наред с това, идната година страната ни ще е хазаин и на още едно извънредно значимо за петобоя състезание. От 18 до 23 юли 2019 година София ще провежда международния шампионат за младежи и девойки до 17 и до 19 година, който ще бъде дебютен в историята на UIPM.

Пред Фандъкова Шорман е изразил своята подготвеност да подкрепя по всякакъв начин за възможна кандидатура за младежките зимни олимпийски игри през 2024 година " Аз съм към този момент над 25 години в управата на международните спортни структури. В това отношение съм вторият най-дълго управлявал интернационална федерация. Имам доста контакти измежду международните спортни водачи и мога да подкрепя с въздействието си вашата кандидатура, по този начин, че тя да доближи като обръщение до допустимо най-вече хора. Знам опциите на София и България, изключително като съвършени домакини и ще направя всичко допустимо с цел да показва пред света вашите преимущества, " сподели още Шорман, който връчи и на кмета Фандъкова най-ценния приз на UIPM " Дървото на Кубертен " ".

 Снимка 396280
Източник:

Германецът посочи голямото си удовлетворение от работата на Българска федерация съвременен петобой и персонално от активността на нейния ръководител Андрей Кузманов. Шорман е убеден, че страната ни заслужава и скоро ще има повече въздействие, позиции и контакти измежду управническите структури на интернационалната федерация. " Успехите са доказателство за верния път в България. Поздравявам ви за завоювания от Явор Пешлеевски и Тодор Михалев бронз в щафетата на международното състезание в Мексико през септември и за многото други медали и призове класирания записани на сметката на България в последно време, " сподели Шорман.

 БОК връчи годишните си награди дружно със
БОК връчи годишните си награди дружно със " Спортните Икари " за 2018 година

Българския олимпийски комитет отличи всички медалисти от младежките олимпийски игри в Буенос Айрес и техните треньори

Президентът на UIPM е уверен, че модерният петобой е най-иновативният спорт сега на планетата. " Ние първи въведохме лазерната пукотевица, комбинираната дисциплинираност (бягане и стрелба) за повече атрактивност, в този момент вкарваме безжичните системи с цел да няма кабели на пътеките във фехтовката. Заради публиката международните шампионати към този момент се организират на един стадион с преместваем плувен басейн и всички други сетове - за езда, за фехтовка, тичане и пукотевица. Така ще бъде и на Олимпиадата в Токио 2020 - всичко за няколко часа пред очите на публиката... Като гладиаторските борби на античните арени в древността..., " съобщи на тръгване Клаус Шорман.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР