България получи разбиране от Германия за националната си позиция по

...
България получи разбиране от Германия за националната си позиция по
Коментари Харесай

Румен Радев: България получи "разбиране" от Германия за позицията си по въпроса с РСМ



България получи " схващане " от Германия за националната си позиция по въпроса с Република Северна Македония, разгласи президентът Румен Радев в Берлин, откакто беше признат от немския президент Франк-Валтер Шайнмайер и от канцлера Олаф Шолц.

Радев съобщи, че в европейски мащаб националната ни позиция " не би трябвало да се трансформира в пленник на спора в Украйна ".

Президентът Румен Радев обърна внимание на " европейските институции “ и засилващата се наклонност " аргументираната позиция “ на София да става пленник на военния спор.

" Наистина е изумително, по какъв начин Европа, която се построи като образец за останалия свят във връзка с народна власт и човешки права, на приемливост и устойчивост към езика на омразата, е подготвена да загърби тези свои правила и полезности ", разяснява Радев, съгласно който:

" Не би трябвало да позволяваме легитимацията на македонизъм, на идеологеми от някогашна Югославия и Коминтерна да намират място в Европейски Съюз, тъй като ще има дълготрайни неподходящи последствия за съюза ".

На въпрос на БНР дали това е единственият ракурс, посредством който тематиката „ Украйна “ е била разисквана при срещите му, президентът отговори:

" Трябва да е ясно, че България е част от всички европейски решения и решенията на НАТО във връзка с Украйна. Но там няма императив за даване на оръжие.

Радев прикани „ користните апели на някои политици безусловно да предоставим оръжие “ на Киев да не се „ опаковат като честен дълг “:

" Залогът към този момент е победа непременно, без значение от пролятата кръв, без значение от разрушенията и без значение до каква степен ще стигне ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР