България подкрепя засилването на ангажимента на НАТО, водени от разбирането,

...
България подкрепя засилването на ангажимента на НАТО, водени от разбирането,
Коментари Харесай

Адм. Ефтимов: Войната в Украйна води до рискове, трябва да засилим ангажиментите си към НАТО

България поддържа усилването на уговорката на НАТО, водени от разбирането, че Източният фланг на Алианса и Черноморският район са значим сегмент от сигурността на евроатлантическото пространство, съобщи началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, съобщи " Фокус ".

По думите му районът на Черно море се е трансформирал в основна стратегическа зона на опълчване сред Русия и Запада, като това се случва на Източния фланг на НАТО.

" Войната в Украйна води до повишение на рисковете и заканите в района. Военноморските ни сили неколкократно са обезвреждали плаващи мини в българската зона на отговорност, би трябвало да се подсигурява устойчивостта на сериозната енергийна инфраструктура в района, би трябвало да се търсят разновидности за обезпечаване на сигурността на подводната и надводната инфраструктура ", уточни още адмирал Ефтимов.

" Сигурността в Черноморския район е от изключителна значимост за световната сигурност, районът е мястото, което назоваваме място на замразените спорове, стартирани от Русия ", сподели командирът на Военноморските сили на Съединени американски щати в Европа и Африка и командващ на Съюзното компонентно командване на НАТО в Неапол (JFC) адмирал Стюарт Мънч.

По думите му задачата на форума е възобновяване на сигурността в района и усилване на съдействието. Според него Черноморският район ще остане място за конкуренция не сред сътрудниците и съдружниците в НАТО, а в конкуренция с Русия.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР