България отново тръгна надолу в ранглистата на ФИФА, като вече

...
България отново тръгна надолу в ранглистата на ФИФА, като вече
Коментари Харесай

Обединените арабски емирства изпревариха България в ранкинга на ФИФА

България още веднъж потегли надолу в ранглистата на ФИФА, като към този момент заема нежеланата 71 позиция. Това значи, че отборът ни към този момент е зад тим от класата на Обединените арабски емирства.

„ Лъвовете “ завършиха календарната година с тежка загуба от Швейцария с 4 безответни гола в последния кръг от квалификационния цикъл за Световното състезание в зона „ Европа “, а няколко дни преди този момент едвам стигнахме до тъждество с Украйна, с помощта на двуцифрения брой спасявания на Николай Михайлов и Светослав Вуцов.

На фона на тези срещи част от играчите, треньорите и управлението си дадоха позитивни оценки, макар че страната ни регистрира следващ цикъл, в който затвърждава мястото си на новобранец в европейския и международен футбол.

71 място е с три по-ниско на годишна база. В началото на 2021 година „ трикольорите “ стартираха от 68 позиция.

Пропадането на България в ранкинга на ФИФА наподобява е тясно обвързвано с интервала, в който Борислав Михайлов заема поста на президент на Българския футболен съюз. За пръв път той застава отпред през 2005 година, когато националите са на 39 място.

Три години по-късно обаче отчитаме сериозен скок и доближаваме до 18 позиция, само че оттова насетне следва свободно рухване, което пък съответствува пък с отдръпването на Димитър Бербатов от националния отбор.

През 2011 година стигаме до съвсем историческо дъно. Резултатите ни смъкват до 84 място, откакто в календарната година печелим един-единствен мач в другарска среща с Кипър с 0:1. Имаме равенства с Швейцария и Черна гора в европейските квалификации, а по-късно попадаме в серия от 5 следващи загуби от Беларус, Англия, Швейцария, Украйна и Уелс.

България не е взела участие на огромен футболен конгрес от Европейското състезание през 2004 година До идната опция остават 3 години, което значи, че ще се навършат цели 20, откогато не сме попадали измежду най-хубавите отбори в света или в Европа.

Бел.ред.
Първите по смъртност в света са последни по изборна интензивност.
Ние, българите .
Наистина ли не ни пука по какъв начин ще продължим напред?!
Ще оставим ли твърдите партийни ядра на статуквото и гласовете от прилежаща страна да решат и тези избори?!
Да излезем в неделя и да гласуваме всеобщо!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР