България отива към нови парламентарни избори, а членовете на Националния

...
България отива към нови парламентарни избори, а членовете на Националния
Коментари Харесай

Петър Витанов: Националният съвет на БСП не е свикван от изборите

България отива към нови парламентарни избори, а членовете на Националния съвет на Българска социалистическа партия не са наясно каква е готовността на партията да предложи състав на държавно управление, в случай че получи мандат от президента Румен Радев. Това съобщи ръководителят на Делегацията на българските социалисти в Екологичен потенциал Петър Витанов по Bulgaria ON AIR. Повод за констатацията му е фактът, че управлението на соцпартията не е свиквало пленум от изборите насам.

" Националният съвет на Българска социалистическа партия не е свикван от три месеца. Не може да се каже, че има вътрешен разговор ", разяснява Петър Витанов. Последният конгрес на левицата беше незабавно след изборите, на които партията остана за първи път в своята история на пето място.

" Моята вяра е да има смяна. Българска социалистическа партия би трябвало да смени своя образ, с цел да възвърне доверието. А първата стъпка е Конгресът. Няма по какъв начин да продължаваме със същото водачество и да чакаме друг резултат. Няма по какъв начин със същите водачи, листи, банални пояснения да реализираме нещо друго. Това е шизофренно. Основните фигури в Българска социалистическа партия би трябвало да правят отстъпка. Това не значи остракиране, преследване, тричане. На този модел би трябвало да се постави край ", сподели още Витанов.

Коментарите за " ново ляво " са признак, че Българска социалистическа партия, която имаше до неотдавна монопол в това пространство, боледува, счита Витанов. " Когато през ден се приказва за ново ляво, то явно положението на Българска социалистическа партия не е положително ", уверен е социалистът.

Според него е значимо левицата да сложи акцент върху същинските проблеми, които вълнуват българите.

" Един месец се занимавахме с хартиената бюлетина, което ще донесе на Българска социалистическа партия една огромна нула. А до момента в който течеше този спор в визиите на необятната общност се върнахме още веднъж в полето на статуквото ", разяснява още евродепутатът от ПЕС.

Според Витанов съставянето на държавно управление в границите на този парламент наподобява невероятно.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР