България отдава голямо значение на оценката, която ежегодно получава по

...
България отдава голямо значение на оценката, която ежегодно получава по
Коментари Харесай

Финансовото министерство е доволно от оценката на ЕК за икономиката ни

България отдава огромно значение на оценката, която годишно получава по линия на Европейския учебен срок и процедурата по макроикономически несъответствия. Това е значим ориентир за посоката, която стопанската система ни да следва в допълнение към национално характерните политики, които са приоритет на всяко държавно управление. Това съобщи заместник-министърът на финансите Маринела Петрова по време на представянето на годишния отчет за България, който Европейската комисия издава в границите на Европейския учебен срок.

„ Следим деликатно рекомендациите и оценките на Европейска комисия във връзка с напредъка на България при избрани групи промени “, уточни тя и напомни, че през предходната година страната ни беше извадена от групата на страни с несъразмерни макроикономически несъответствия. По думите й това е удобна стъпка за страната ни. От друга страна, българската стопанска система е отворена, догонваща, развива се динамично и макро несъответствия от този вид са естествена част от процеса на развиване.

Петрова увери, че държавното управление и Министерството на финансите наблюдават за поява на нови или развиването на съществуващи несъответствия, тъй че политиките, които ползват, да могат съответно да адресират тези провокации.

Националният отчет за 2019 година за напредъка на България в осъществяването на характерните рекомендации (СП) на Съвета на Европейски Съюз от 2018 година беше оповестен в края на февруари 2019 година Заключенията в него показват несъответствията като намаляващи, като следенето на някои области във финансовия бранш, както и на равнищата на корпоративния дълг е належащо да продължи.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР