България няма да започне преговори за внос на руската ваксина

...
България няма да започне преговори за внос на руската ваксина
Коментари Харесай

Без руска ваксина. Парламентът я отхвърли

България няма да стартира договаряния за импорт на съветската ваксина Спутник V. Това реши Народното събрание, отхвърляйки предлагането на Българска социалистическа партия, която искаше Министерски съвет да бъде длъжен да стартира договаряния за медикамента.ЗА съветската ваксина бяха единствено 83 народни представители. Против бяха 69, 56-ма се въздържаха.

Решението бе взето след пикантен спор в пленарната зала ЗА и ПРОТИВ имунизацията, който прерасна в свада за маски и геополитика. Депутатите се разделиха на русофили и русофоби.

Вие отдясно заразихте сума народ на митингите, където бяхте без маски, възмути се Вежди Рашидов (ГЕРБ). И се обърна към Николай Хаджигенов от " Изправи се! Мутри вън! " с думите: Бабаитлък ли демонстрирате?!

Моля ви, господин Хаджигенов, сложете една маска от почитание към господин Рашидов, прикани председателстващата съвещанието Татяна Дончева юриста. Така Хаджигенов постави маска. Но малко по-късно още веднъж я махна.

На трибуната с яростно изявление излезе Георги Свиленски (БСП). Говорите за ваксина, да ви напомня ми, че депутати на ГЕРБ идваха карантинирани на работа, с цел да пазят кворума на Борисов и това ставаше в наличието на здравния министър, сподели Свиленски. И заяви, че още не е получил отговор на парламентарното запитване към премиера в оставка кои са карантинираните депутати, стояли в прорез с наредбите в пленарна зала.

Нека приключим работата на това Народно заседание с малко чест, сподели Дончева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР