България няма да участва във волейболния турнир на олимпийските игри

...
България няма да участва във волейболния турнир на олимпийските игри
Коментари Харесай

Волейболистите се сбогуваха с олимпийската мечта

България няма да взе участие във волейболния шампионат на олимпийските игри в Токио 2020. Мъжкият народен тим отпадна на 1/2-финалите от квалификацията в Берлин (Гер), в която се разиграва последната квота за Европа. Пред над 8000 фенове в зала " Макс Шмелинг " селекцията на Силвано Пранди отстъпи пред домакина Германия с 1:3 (-20, -23, 20, -23).

От самото начало " маншафтът " стартира да диктува ритъма на игра и в първите два гейма бързо трупаше стабилен задатък, който умерено удържаше до края. Двубоят стана по-равностоен едвам в третата част, когато нашите съумяха за първи път да излязат напред в резултата и последователно да си обезпечат надеждна преднина. Поривът в играта на " трикольорите " продължи и в четвъртия гейм, само че последователно беше обезвреден и националите ни нямаха сили за нов късен героизъм.

Лидерът на германците Гьорги Грозер заби 17 т. (1 блок) в българското поле, а Денис Калиберда добави 15 т. (1 ас, 5 блока) за триумфа на домакините. Вездесъщият Цветан Соколов стана топреализатор в отбора ни с 18 т. (2 аса, 3 блока), само че този път напъните му отидоха на вятъра. Капитанът Виктор Йосифов приключи с 14 т. (3 блока), а Розалин Пенчев реализира 10 т. (1 ас, 1 блок).

Съперник на Германия в утрешния край ще бъде отборът на Франция, който по-рано през днешния ден реализира трагичен поврат против Словения с 3:2 (-13, -22, 14, 21, 9) в другия 1/2-финал. Последният мач в Берлин ще стартира в петък вечер от 21:10 ч. българско време и спечелилият в него ще се класира за олимпиадата в Токио 2020.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР