България няма да променя позицията си относно започването на преговори

...
България няма да променя позицията си относно започването на преговори
Коментари Харесай

България няма да променя позицията си за Северна Македония и...

България няма да трансформира позицията си по отношение на започването на договаряния за участие в Европейски Съюз на районен съд Македония. Това оповестиха от Министерски съвет за БГНЕС.

От Министерски съвет прецизираха, че " България ще се придържа към Декларацията на Народното събрание от 10 октомври 2019 година по отношение на разширението на Европейски Съюз и Процеса на стабилизиране и асоцииране на Република Северна Македония и Република Албания, както и към Рамковата позиция по отношение на европейската вероятност на Република Северна Македония и Албания, призната от Министерски съвет на 09 октомври 2019 година и подкрепена с декларацията на Народно събрание от 10 октомври 2019 г ".

Репортерът на БГНЕС прецизира, че " тази позиция на България ще бъде пази по време на съвещанието на Съвета „ Общи въпроси “ (СОВ), което ще се организира на 14 декември 2021 година в Брюксел ".

" За България определящ остава основополагащият принцип на личните заслуги на всяка обособена страна-кандидат. Българската страна смята, че Албания е подготвена за прогрес по пътя към Европейски Съюз, като има подготвеност да поддържа приемането на Преговорната рамка за страната и провеждането на първа Междуправителствена конференция ", е позицията на българското държавно управление.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР