България не е само жълтите павета, животът го има и

...
България не е само жълтите павета, животът го има и
Коментари Харесай

Борисов с идея: Безплатна храна в забавачките /ОБЗОР/

България не е единствено жълтите павета, животът го има и тук, в градовете, съобщи Борисов при обиколката си в Свиленска област
Безплатна храна за детските гради. Това е една от концепциите, които кабинетът разисква. Новината заяви министър председателят Бойко Борисов по време на визитата си в сливенска забавачка. Днес министър-председателят още веднъж подкара самичък джипа си тойота, с цел да направи обиколка на област Сливен и да инспектира градежа на обекти в Нова Загора, Сливен и Котел. В колата му се возеха министрите на финансите Владислав Горанов и на образованието Красимир Вълчев. Борисов обиколи и селата в района.

ВИЖ ОЩЕ: Премиерът ревизира ремонтирани обекти в Сливен



" Над 40 хиляди деца, които в никакъв случай не са ходили на учебно заведение, ги вкарахме в класните стаи. Тази стратегия работи доста добре. Обмисляме да създадем и безвъзмездна храна за детските градини “, съобщи Борисов пред учителите в сливенската забавачка, която посети.

ВИЖ ОЩЕ: Борисов отново юрна джипа по автомагистралите

 Похвали Стефан Радев: „ За първи път кмет пести от поправки ”

Премиерът Бойко Борисов инспектира новото кръгово кръстовище на ул. " Розова котловина “ в град Сливен, за което държавното управление отпусна над 2 322 000 лева без Данък добавена стойност. Кметът на Сливен Стефан Радев се похвали, че 400 000 хиляди лв. са спестени от публичната поръчка за кръстовището.

" За първи път някой кмет да спести от поправки. Останалите пари ще ви ги оставим за детска градина “, съобщи Бойко Борисов. Градоначалникът на Сливен акцентира, че без мощни финанси няма по какъв начин да има мощни общини.

Разцелува руса учителка по философия

 Първата спирка на Борисов в Сливенска област бе Професионалната гимназия по селско стопанство в Нова Загора. „ 2018 година над 1000 учебни заведения и детски градини са ремонтирани. Много повече от предходните години. Тече изцяло възобновяване по програмата „ Региони в напредък “, регистрира просветителният министър. Премиерът се срещна с директорката и учителките и даже се пошегува с една от тях, откакто разбра, че преподава философия: „ Ела в този момент да философстваме с теб “.

Снимка с учителите, не с управлението

После, по време на цялата си обиколка в учебното заведение и салона Борисов се оглеждаше за въпросната учителка: „ Ела ние да си философстваме, тя директорката няма да има нищо срещу “. Накрая не пропусна и особено да се сбогува с нея. Борисов огледа постройката на учебното заведение от вътрешната страна и извън и остана удовлетворен: „ Изглежда добре, най-малко на външен тип “. Вътре той прегледа кабинетите по готварство и винопроизводство, а учителките демонстрираха новата интерактивна дъска в една от класните стаи. „ Такова нещо би трябвало да има във всяко учебно заведение “. За да показват опциите на устройството учителките демонстрираха материал от уеб страницата на общината от детската градина, където се празнува Деня на Ботев. Предложиха да му покажат и зрелостниците, само че Борисов ги отряза: „ Абитуриентите знам по какъв начин ги изпращате “. След като огледа и спортната зала на учебното заведение, министър председателят беше помолен за фотография. „ С управлението имаме, дайте с учителите “, сподели той и събра към себе си директорката и учителите.

„ 1000 учебни заведения вършим сега. Искам да ги видя всичките “

„ Най-много би трябвало да се дава за обучение “, разяснява Борисов. Това, което сме дали обещание, го изпълняваме. За образованието министър Владислав Горанов дава пари без да се замисля, означи министър председателят Борисов и акцентира, че ще продължи да се извършва програмата и уговорката за нарастване на учителските заплати. „ 1000 учебни заведения вършим сега. Искам да ги видя всичките “, съобщи той на просветителния министър Красимир Вълчев. „ Тук се отбих единствено с цел да видя учебното заведение. Ще дойда отново да забележим и другите работи “, съобщи той. Министърът на образованието Красимир Вълчев означи, че гимназията в Нова Загора е една от общо 140-те професионални образователни заведения, които се ремонтират по Оперативна програма „ Региони в напредък “. Този програмен интервал са приоритизирани професионалните учебни заведения, съобщи министърът и добави, че в региона са отпуснати общо 15 млн. лева европейски средства.

Музикалното учебно заведение в Котел става балканско, образова даровити деца

 Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР