България има всички шансове да реализира един успешен зимен сезон

...
България има всички шансове да реализира един успешен зимен сезон
Коментари Харесай

Covid патрули дебнат в зимните курорти

България има всички шансове да осъществя един сполучлив зимен сезон и да си резервира статута си на безвредна дестинация. Това сподели на среща с представители на зимните курорти в Банско министърът на туризма Стела Балтова.

Хотелиерите и концесионерите на ски зоните сигнализираха, че не могат да калкулират цени на пакетите и въжен превоз картите поради спекулативния съгласно тях скок на електрическата енергия. Според тях митингите ще се радикализират и поради неналичието на обезщетения от страна на страната.

Стриктно съблюдаване на ограниченията за сигурност и сигурност изиска от туристическия отрасъл министър Балтова, както и подпомагане на контролните институции. И през този зимен сезон в огромните ни курорти ще има Covid патрули, увериха концесионерите.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
В края на тази седмица (17 януари 2020 г.) стартира зимната (...

Браншът обаче е обезпокоен от към този момент наложените ограничавания и неналичието на действителни обезщетения за пострадалите бизнеси. " Повишаването на тока се отрази доста зле на нашия отрасъл. Ние не можем да предвидим от през днешния ден за на следващия ден тази цена. Нашите пакети са контрактувани много обратно във времето. Очакваме решителна интервенция на енергийния пазар от страна на страната ", сподели Малин Бистрин.

Проблемът с цената на електрическата енергия е главен и е заложен в меморандума с претенции, който ще бъде подписан на следващия ден от браншовите организации.

Министър Стела Балтова призна за сериозността на казуса. " Много сериозен въпрос, който търпи развиване, бих могла да кажа, защото при всички случаи увеличението на цената на електричеството оказва въздействие върху целия бизнес ".

Министърът на туризма съобщи, че парите за подкрепяне в размер на 430 милиона са налични, просто се чака Народното събрание да одобри актуализацията на бюджета.

Нов дизайн ще има мярката 60/40, чака се смяна на Наредба 7, която ще разреши ваучерите за храна да се употребяват и за туризъм и отмора. Ще бъде разисквана опцията ставката от 9% Данък добавена стойност да бъде годна за всички туристически услуги, в това число и за ски учителите.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР