България има нужда от отговорно и редовно правителство, което да

...
България има нужда от отговорно и редовно правителство, което да
Коментари Харесай

Продължаваме промяната взима втория мандат, но под условие

България има потребност от отговорно и постоянно държавно управление, което да преведе страната през провокациите и да продължи да гради - за хората.

Страната има потребност от държавно управление, което е готово да поеме политическата отговорност за своите дейности, да застане с същинското си лице пред българските жители и да работи уверено за техните ползи и потребности.

Това декларират от " Продължаваме промяната ", които с поддръжката на " Демократична България " са подготвени и считат да предложат държавно управление на малцинството.

Те оферират и ясни цели и гаранции, които да покажат дали парламентарно показаните партии са подготвени да работят и да вземат решение проблемите на хората или преследват други цели.

За страдание в този парламент доверието сред политическите партии е рекордно ниско, установяват от Политическа партия и декларират, че държавно управление на малцинството мъчно би могло да съществува и да работи сполучливо, декларират от Продължаваме промяната, като съгласно тях единственият метод да се преодолее тази политическа невъзможност е посредством съответни дейности в самия парламент и пред очите на българските жители.

Затова от ръководителя на Народното събрание, от ПГ на ГЕРБ-СДС, господин Рашидов, зависи цялата законодателна стратегия и целите на работа на 48-ото Народно Събрание, въпреки и роля имат и ръководителите на непрекъснатите парламентарни комисии и депутатите в зала. Ако политическите партии желаят да потвърдят с каузи съществуването на политическа воля да работят за посочените национални задания, дано ръководителите на комисии и депутатите в зала да работят за разглеждане на към този момент импортираните същински значими законопроекти. От Политическа партия ползват и лист с тези законопроекти. 

Затова и насочат покана за председателски съвет, на който да обсъдят графика за предпочитано разглеждане на гореописаните законопроекти и " д а застанете зад апела към президента да обезпечи задоволително парламентарно време преди връчване на втория мандат , с цел да могат политическите групи в 48-я парламент да покажат посредством делата си в зала дали са подготвени да работят за постоянно държавно управление, или желаят да тласнат страната към нови избори.

Приоритетите са ориентирани към постигането на следните национални цели:
Да понижим неравенството в България, като продължим обществената ни политика към най-нуждаещите се. Достойният метод на живот не следва да е непокътнат единствено за малцината определени и близки до властта, а се поставя на всички български жители като главно тяхно право. Да подпомогнем бизнеса освен посредством опазване на ниските налози, само че и посредством дълго чаканото понижаване на административната тежест и корупционния риск. Да повишим доверието в демокрацията, в правовия ред и изборния развой в България. Понятията " правда " и " правдивост " би трябвало да важат за всички, никой не е над закона. Да влезем в Шенген през 2023 година - българите заслужаваме да бъдем пълноправни европейци, без вътрешноевропейски ограничавания. Да влезем в Еврозоната от 1 януари, 2024. Време е да приключим с банковия контрол на прехода, време е да приключим с транзакционните банкови такси за нашите експортьори, време е валутният риск да отпадне като фактор при вложение в България.
Намаляване на неравенството
В бюджета за 2023 година да залегне ново нарастване на пенсиите, нарастване на данъчните заеми за младите фамилии, повдигане на минималната работна заплата, както и заплатите на учителите, лекарите и медицинските сестри, при съблюдаване на 3% бюджетен недостиг.
Подобряване на изискванията за бизнес
законопроектите по Националния проект за възобновяване и резистентност, които да бъдат прегледани предпочитано и при опция в скъсени периоди за навременно асимилиране на полагащите се на България евросредства. Приоритетно разглеждане на импортираните законови оферти за понижаване на административната тежест за бизнеса.
Увеличаване на доверието в демокрацията в България, правовия ред и изборния развой
Приемане на измененията в Наказателно-процесуален кодекс и Закон за съдебната власт, свързани с механизма за следствие на основния прокурор и възстановяване на досъдебното произвеждане. Приемане на промени в Наказателно-процесуален кодекс, с които се дава опция на проверяващите органи да образуват досъдебно произвеждане, както и да желаят от съда осъществяване на избрани проверяващи дейности, без да са напълно подвластни от прокуратурата. Приемане на Законопроекта за КПКОНПИ с проверяващи функционалности и управление, което се предлага от Министерски съвет и се избира от НС; Внасяне на предложение за изменение на Конституцията на Република България за унищожаване на неограничената власт на основния прокурор (отмяна на член 126, алинея 2 от КРБ) и други нужни промени. Приемане на ветото на президента на измененията в Изборния кодекс за анулация на недемократичните промени, признати в дребните часове на нощта през последните 2 месеца.
Шенген през 2023 и влизане в Еврозоната през 2024 година
Приемане на съответните промени на законите, уреждащи процедурата по желание на ръководители на службите за сигурност (ДАНС, ДАР, НСО, Военно разузнаване и основния секретар на МВР).
За да построи потенциал за справяне с провокациите и пречките пред влизането ни в Шенген и Еврозоната, с изключение на ясна поддръжка за законите за справяне с проблемите в правосъдната система и с корупцията, държавното управление на малцинството би трябвало да има опция да реформира службите, тъй че изпълнителната власт да може да ги назначава и управлява дейно.

Безпрецедентно, към този момент 2 месеца след изборите България няма определено постоянно държавно управление. Необходими са транспарантни и решителни дейности, а времето напредва. Затова, в случай че сте подготвени да работим дружно по значимите цели за България, първите действителни стъпки за потвърждаване на тази воля и доказването ѝ на процедура би било насрочването в комисии и гласуването в зала на: а) закона за КПКОНПИ, б) отхвърлянето на измененията в Изборния кодекс, в) приемане на предложенията ни за промени в законите за службите и г) бюджет.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР