България има нов шанс за медал от игрите на 32-ата

...
България има нов шанс за медал от игрите на 32-ата
Коментари Харесай

Вангелов ще се бори за бронз в Токио

България има нов късмет за орден от игрите на 32-ата лятна олимпиада в Токио. Борецът в свободния жанр Георги Вангелов завоюва репешажа си в категория до 57 кг и през днешния ден от 13,30 ч (б.в.) ще се бори за бронзовия орден. Националът ни тушира Оскар Урбано Тигрерос от Колумбия в категория до 57 кг и след 5.21 мин. срещата завърши. За бронза Вангелов ще се изправи против Нурислам Санайев (Казахстан).  Българинът започва безапелационно присъединяване си в Токио. Вчера той победи на 1/8-финалите с механически туш Абделхак Кербаше (Алжир), само че по-късно отстъпи на Кумар Рави. Индиецът обаче доближи до финала, с което изтегли нашия играч на репешажите.

„ Всеки е пристигнал тук да се бори, всеки се развива, всеки дава всичко от себе си. Днес се усещам по-добре от през вчерашния ден. Гледам да си върша моята тактичност и битка. Всеки е пристигнал тук за успеха “, показа Георги Вангелов през Българска национална телевизия след присъединяване си в репешажа.

Освен него, този следобяд от 15.00 часа чакаме и борбата за бронзовото отличие и на Евелина Николова. В категория до 57 кг тя ще срещне Валерия Коблова (Руски олимпийски комитет) със селекционер на националния отбор при дамите - треньор Симеон Щерев. Вчера първо отличие в битката за България от Токио завоюва Тайбе Юсеин. 

фото: БОК, Костадин Андонов, Start Photo
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР