България има амбиция тази година да премине през възможно най-голям

...
България има амбиция тази година да премине през възможно най-голям
Коментари Харесай

Премиерът Главчев се срещна с генералния секретар на ОИСР Матиас Корман

България има упоритост тази година да премине през допустимо максимален брой прегледи в комитетите на Организацията за икономическо сътрудничество и раз и се надявам присъединителният развой да бъде финализиран във допустимо най-кратки периоди.

Това завя министър-председателят на срещата си с генералния секретар на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) Матиас Корман. Двамата разговаряха в границите на Срещата на Съвета на Организацията за икономическо сътрудничество и раз на равнище министри в Париж, оповестиха от държавната осведомителна работа. Премиерът Главчев уточни, че страната ни има подготвеност за интензивни договаряния. „ Стремим се да изпълняваме отправените към нас рекомендации “, съобщи Главчев. Той посочи, че на състоялата се през април втора сесия на Глобалната парламентарна мрежа на Организацията за икономическо сътрудничество и раз от българска страна е доказан ангажимент за съставяне на специфична парламентарна комисия, отговаряща за разискването и приемането на законодателство, обвързвано с процеса на присъединението ни към Организацията.

Министър-председателят подчертава също върху поддръжката на България към районните начинания на Организацията за икономическо сътрудничество и раз и по-специално към Регионалната стратегия за Югоизточна Европа. Тя предизвиква провеждането на промени в района, за подсилване на частния бранш, привличане на вложения и подготовка за страните за участие в Европейски Съюз и за използване на стандартите на Организацията за икономическо сътрудничество и раз. 

Премиерът Главчев посочи още готовността на страната ни за непринуден финансов принос в поддръжка на Украйна, посредством подписване на Споразумение за присъединяване в Програмата на Организацията за икономическо сътрудничество и раз за страната. Споразумението бе утвърдено от Народното събрание на 23 април тази година.

В хода на диалога министър председателят особено благодари на генералния секретар Матиас Корман за неговата поддръжка и ангажираност в процеса на присъединение на България към Организацията за икономическо сътрудничество и раз. Министър-председателят акцентира също отличното взаимоотношение със Секретариата на Организацията за икономическо сътрудничество и раз и с Комитетите. Главчев изрази своята убеденост, че този деен разговор способства за намирането на най-подходящите решения по направените рекомендации. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР