България и Великобритания ще продължат съвместната си работа срещу хибридните

...
България и Великобритания ще продължат съвместната си работа срещу хибридните
Коментари Харесай

Ако Путин превземе друга държава, няма да спре дотам. Камерън се срещна с Денков и Габриел

България и Англия ще продължат взаимната си работа против хибридните закани, в битката с дезинформацията и за оправянето с незаконната миграция и трафика на хора. Това стана ясно след срещата на английския външен министър и някогашен министър председател Дейвид Камерън с премиера Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел в София.

Тримата потвърдиха и че страните им ще продължат с " финансова, военна, филантропична, дипломатическа и политическа " помощ за Украйна във войната и с Русия.

" Тази поддръжка ще продължи толкоз, колкото е належащо ", сподели Мария Габриел.

Посещението на Камерън в София идва на фона продължаващата близо две години война, както и съветските сили на източния фронт в Украйна. В последните месеци се стигна и до неналичието на боеприпаси за украинската войска поради от републиканците в Конгреса.
Който оказва помощ на Украйна печели от това
Камерън сподели, че няма нищо по-важно за международната сигурност сега от даването на поддръжка за Украйна. " Руският президент Владимир Путин би трябвало да види, че е сбъркал и България демонстрира своята взаимност в поддръжка с битката с съветската експанзия в Украйна. Знаем, че в България имаме доста мощен съдружник ", сподели Камерън.

Той дефинира дейностите на Русия в Украйна като противозаконна експанзия и добави, че " в случай че Путин превземе друга страна, няма да спре до такава степен ".

По думите му страните, помагащи на Украйна, печелят от това. Той свърза процеса на поддръжката за Киев и с развой на модерназация на личните отбранителни капаците, които вършат НАТО по-силна организация.

Според Денков битката на украинските войски предопределя бъдещето на Европа и света в идващите години и десетилетия, а на Русия не би трябвало да се разрешава да завоюва.

От срещата стана ясно, че в допълнение ще бъде разисквана и тематиката по какъв начин България може да усили производството и доставка на боеприпаси за Украйна.
Англия дава 1,2 млн. лири за границата
Британският външен министър сподели, че ще има срещи по отношение на мигрантския напън. Той ще търси метод, по който да се разбие модела на групировките, които се занимават с трафик на хора.

По информация на английското посолство България е основна страна по маршрута за преместване на съоръжение за дребни лодки през Европа с които мигранти пресичат Ламанша.

Заедно с това Обединеното кралство дава на България 1,2 милиона английски лири за образование и подсилване на потенциала на границите, в това число за дронове за наблюдаване на границите, образование за претършуване на транспортни средства, съоръжение за служебни кучета за претършуване и термовизионни устройства.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР