България и Турция са останали на финалната права за бъдещия

...
България и Турция са останали на финалната права за бъдещия
Коментари Харесай

България и Турция на финалната права за Фолксваген

България и Турция са останали на финалната права за бъдещия цех на Фолксваген в Източна Европа, оповестиха немски медии. 

Страната ни е с преимущество, защото всеки създаден у нас автомобил ще бъде с 600 евро по-евтин, съобщи „ Монитор “, като се базира на високопоставени членове на българското държавно управление. 

Дали у нас ще се създава Шкода, ще стане ясно в края на април. Очаква се инвестицията за новия цех да е над милиард евро, само че и в България, и в Турция, разноските за труд са доста по-ниски, в сравнение с в Германия. Това е и повода сглобяваните у нас коли Skoda да излизат от линията за по-малко пари.

Финалното решение ще бъде взето след съвещание на Надзорния съвет на VW на 28 април. Икономическата и политическата обстановка, както и неналичието на участие на Турция, дават на България преимущество в конкуренцията.

Според източниците на DPA, България продължава да има положителни шансове немската инвестиция да е на територията й. Държавен глава, ръководещи и опозиции работят и поддържат бъдещия план за привличане на стратегически вложител от този сан. Надеждата да има толкоз огромен инвеститор у нас беше подкрепена и от визитата на немския президент Фpaнĸ-Baлтep Щaйнмaйep, което завърши предходната седмица. По време на визитата му бяха посетени Пловдив и София - двата града, където може да бъде издигнат заводът, написа Марица.

Въпреки желанието на ръководещите бъдещото произвеждане да бъде в бедната Северна България, това не е допустимо поради неналичието на инфраструктура.

Страната ни е подготвена да изиска от Европейската комисия да даде държавна помощ на Vоlkѕwаgеn, само че преди този момент е належащо да се подписа меморандум за съдействие сред нашето, немското държавно управление и вложителя.

През март тази година стана ясно, че профсъюзът на Vоlkѕwаgеn се опълчва на проекта на основния изпълнителен шеф Хърбърт Дийс за преструктуриране на международната империя на VW за тя да е по-бърза и по-ефективна. Най-остро профсъюзът се опълчва на концепцията да се построи нов, нискобюджетен цех в Източна Европа, акцентирайки отсрочени минали планове за транспортни средства, както и опциите да се продължи потреблението на няколко съществуващи завода в Германия и други европейски страни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР