България и Саудитска Арабия ще подпишат Споразумение за насърчаване и

...
България и Саудитска Арабия ще подпишат Споразумение за насърчаване и
Коментари Харесай

Подписваме със Саудитска Арабия за насърчаване на инвестициите

България и Саудитска Арабия ще подпишат Споразумение за поощряване и взаимна отбрана на вложенията. Това стана ясно по време на среща сред министъра на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов и министъра на вложенията на Саудитска Арабия Халид Ал-Фалих.

Стоянов връчи на саудитския си сътрудник плана на съглашение, направен от българската страна, който следва идната седмица да бъде прегледан от Министерския съвет.
-->
Документът е основа за задълбочаване на икономическите връзки сред България и Саудитска Арабия и за осъществяване на големия капацитет за съдействие в разнообразни сфери сред двете страни. Споразумението още един път удостоверява уговорката на двете страни за основаване на по-добри условия и среда за нови вложения и планове, при прецизно съблюдаване на правната уредба в тази област. Целта на документа е да дефинира капиталова рамка и правила за ръководство на вложенията сред двете страни, които да дадат по-голяма сигурност и предвидимост за фирмите.

„ През годините са водени доста диалози за вложения сред нашите две страни, само че е липсвала рамката, която да даде действителен подтик ”, акцентира министър Стоянов. Той добави, че вложенията сред двете страни остават на незадоволително ниско равнище. „ На този декор стокообменът ни бележи двоен растеж и това е постижима цел и в областта на вложенията за идващите години ”, сподели още Никола Стоянов.

Българските компании са издирван сътрудник от саудитски компании в минната промишленост. Това стана ясно по време на срещата сред министър Никола Стоянов и министъра на промишлеността и минералните запаси Бандер Ал-Хорейф. Двамата се договориха и за образуване на разменени визити на равнище бизнес за изследване на опита на двете страни и пускане на съответни планове.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР