България и САЩ показват бойна техника в София в четвъртък,

...
България и САЩ показват бойна техника в София в четвъртък,
Коментари Харесай

България и САЩ показват бойна техника в София в четвъртък

България и Съединени американски щати демонстрират бойна техника в София в четвъртък, оповестиха от военното министерство.

Бойната техника, която е на въоръжение в армиите на двете страни, ще бъде изложена в столицата на 27 юли.

Гражданите и гостите на града ще имат опцията да прегледат американски бойни машини М 1126 " Страйкър " от състава на 2-ри Кавалерийски полк, както и бронирани бойни машини MSFV " COMANDO SELECT " от военно формирование 56 040 - Благоевград, които ще бъдат изложени от 11.00 ч. до 13.00 ч. на 27 юли в региона на Военната академия " Георги С. Раковски " в София.

Желаещите да прегледат изложената техника ще бъдат допускани през парка в региона на Военната академия (бул. " Евлоги и Христо Георгиеви " 82). Българските и американските военнослужещи ще срещнат посетителите и със дилемите, които се извършват с присъединяване на показаната военна техника.

По-рано същия ден представители от формированието на 2-ри Кавалерийски полк от Сухопътните войски на Съединени американски щати в Европа ще отдадат респект и поднесат венец пред Паметника на Незнайния боец в столицата.

Американските сили, в състав до 130 души персонален състав и до 90 единици колесна техника, ще се придвижат през територията на България в интервала 24-28 юли 2017 година за присъединяване в взаимно обучение в Македония. За обезпечаване на сигурността по време на придвижването те ще бъдат ескортирани от представители на Служба " Военна полиция ".

Втори кавалерийски полк, прочут още като " Втори драгунски полк " или " Драгуните ", е настоящ пехотен и кавалерийски полк на Сухопътни войски на Съединени американски щати, с главно въоръжение - бойни машини вид " Страйкър ". Формированието от състава на Командването на Сухопътни войски на Съединени американски щати в Европа, е дислоцирано в " Роуз Баракс ", Филсек, Германия, с пълководец полковник Патрик Дж. Елис.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР