България и Румъния са изпълнили всички технически изисквания за членство

...
България и Румъния са изпълнили всички технически изисквания за членство
Коментари Харесай

Джамбазки: Западни транспортни фирми имат интерес да не сме в Шенген

България и Румъния са изпълнили всички механически условия за участие в Шенгенското пространство. Ние даже използваме осведомителната ѝ система за търсене на лица и надзор на колета. Няма никаква техническа причина да не сме част от Шенген, повода е стопански интерес на компании от западните страни. Това сподели за " Твоят ден " евродепутатът Ангел Джамбазки от Вътрешна македонска революционна организация.

По думите му тези компании бавят и недопускат български и румънски камиони да пътуват свободно в Шенгенското пространство. " Те желаят българските компании да не печелят, а да печелят те. Формално единствено Нидерландия е срещу нашето участие, доколкото знам всички със мощен транспортен отрасъл обаче също не желаят да ни одобряват - Франция, Германия, Белгия. Няма по какъв начин една сама страна да държи други три отвън Шенген без да има поддръжка ", съобщи той.

Според него моментът е основен, тъй като Хърватия се готви да влезе в Шенген през декември. " Няма по какъв начин страна, която е почнала развой по-късно от нас, да влезе преди нас. Те са западноевропейска страна, с по-високи приходи, само че все пак, в случай че те влязат, а ние не, би било доста огромно двуличие ", счита Джамбазки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР