България и Румъния са изпълнили всички критерии за Шенген, играе

...
България и Румъния са изпълнили всички критерии за Шенген, играе
Коментари Харесай

Станишев за Шенген: Европейският съвет нарушава законодателството на ЕС

България и Румъния са изпълнили всички критерии за Шенген, играе се нечестна игра, има двоен стандарт към нас. Европейският съвет нарушава законодателството на Европейски Съюз. Това сподели водачът на ПЕС Сергей Съанишев в студиото на " Още от деня ".

Станишев означи, че участието в Шенген има ясни критерии и това, което оферират в Европейския съвет, е половинчато решение, което ще сътвори рисков казус.

Това е продължаването на третирането на България и Румъния като неравноправни страни членки, тъй като договорът за Шенген е доста явен - изпълняваш критерии, длъжни са да те одобряват като страна член, разяснява той предлагането поетапно да влезем по въздух, море и суша.

Сергей Станишев, водач на ПЕС: В резолюцията на Екологичен потенциал се споделя изрично, че би трябвало да се одобряват страните по всички граници, а това е значимо за България чисто стопански и обществено, тъй като огромна част от българите не пътуват със самолети, а с коли, с рейсове и други транспортни средства. Освен това икономическият позитивен резултат за страната ни ще пристигна, когато нашият превоз, нашите ТИР-ове, които изнасят и внасят, няма да губят време по границите, което е в интерес на нашата стопанска система.

 Обсъждат специфичния отчет за приемането на България и Румъния в Шенген Обсъждат специфичния отчет за приемането на България и Румъния в Шенген
Европейският парламент в Страсбург довечера ще разиска специфичния отчет за приемането на България и Румъния в Шенген, иницииран от водача на Партият...

Според Станишев измислянето на нови критерии, които няма нищо общо с Шенген, е политическа игра поради публично мнение в някои страни по отношение на Румъния и България.
Сергей Станишев, водач на ПЕС: Премиерът на Холандия Марк Рюте в Екологичен потенциал сподели, като се обърна към двете страни - съглашението би трябвало да се съблюдава, само че той приказва за друго съглашение, за различен механизъм за съдействие и инспекция по вътрешните работи и тогава щели да ни одобряват в Шенген.
Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР