България и Република Корея са поставили образованието и културата като

...
България и Република Корея са поставили образованието и културата като
Коментари Харесай

България и Република Корея поставят като приоритети образованието и културата

България и Република Корея са сложили образованието и културата като свои цели в своите взаимоотношения. "Затова най-отпред бих сложил взаимоотношенията сред нашите университети и академии ", е споделил министер-председателят Бойко Борисов на брифинг в държавния комплекс в Сеул след своята среща с премиера на Република Корея И Нак-йон.
В диалога Бойко Борисов е отбелязал, че България се надява на поддръжка от държавното управление в Република Корея за реализирането на план за произвеждане на акумулатори за електрически автомобили в България. А това пък би била чудесна опция да се открие и директна самолетна линия сред Сеул и София.
Премиерът Нак-йон е отбелязал, че визитата на Бойко Борисов в Република Корея ще спомогне за задълбочаване на културните и комерсиалните връзки сред двете страни в навечерието на 30-годишнината от началото на дипломатическите им връзки.
Южнокорейският министър председател е изрази вяра, че компании от неговата страна ще открият браншове в България, в които да влагат. Според И Нак-йон в България може да се създават акумулатори, както и елементи за електрически коли.

Подписан е и Меморандум в региона на енергетиката, който ще способства за по-добро съдействие в областта на възобновимата сила.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР