България и Китай са подписали Протокол за инспекция, карантина и

...
България и Китай са подписали Протокол за инспекция, карантина и
Коментари Харесай

Напредват преговорите за износ на български пчелен мед в Китай

България и Китай са подписали Протокол за ревизия, карантина и ветеринарно-санитарни условия за мед, предопределен за експорт от България за Китайска национална република.

От Агенцията по сигурност на храните прецизират, че подписването на Протокола отбелязва забележителен прогрес и е значим стадий от цялостната процедура по договаряне изискванията за експорт на български пчелен мед за Китайска национална република.

Следващ стадий от процедурата за експорт е българската страна да даде на китайската описи с предприятия за преправка на пчелен мед, отговарящи на контрактуваните условия, както и договарянето на пример на документ. Преработвателните предприятия, който имат намерение да правят експорт на мед за Китай, би трябвало да са регистрирани от китайската страна.

С Протокола България се ангажира да упражнява засилен надзор и контрол върху предприятията за произвеждане и преправка на пчелен мед, с цел да подсигурява качеството и сигурността на изнасяния артикул.

Документът е бил подписан в границите на публично посещаване на заместник-министъра на Генералната митническа администрация на Китайска Народна Република в Република България Ли Гуо и водената от него делегация. Официалната стратегия на китайската делегация включваше още посещаване на българско дружество за произвеждане на млечни артикули и посещаване на Централната лаборатория по ветеринарно-санитарна експертиза и екология към Българска организация по сигурност на храните.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР