България и Израел планират да задълбочат партньорството си в развитието

...
България и Израел планират да задълбочат партньорството си в развитието
Коментари Харесай

Ще спечелим от партньорство с Израел за производство на дронове

България и Израел възнамеряват да задълбочат партньорството си в развиването на нови технологии, най-много в областта на защитата, като производството на дронове би било потребно за страната ни. От диалозите сред израелския министър председател Бенямин Нетаняху и Бойко Борисов в сряда излиза наяве, че авиацията ни би се трансформирала в сериозен водач на Балканския полуостров, в случай че си партнира с Израел в направата на дронове, заяви Би Ти Ви.

Предстои и през днешния ден да бъдат разисквани доста тематики, като по неофициална информация една от тях би могла да бъде гледище от страна на Израел да преместим посолството си в Ерусалим.

Борисов съобщи в сряда, че Израел е извънредно значим фактор за сигурността и стабилността в Близкия изток. С Нетаняху са разискали опцията за взаимно произвеждане в региона на защитата. В своето изявление министър председателят Бойко Борисов означи, че връзките сред Европейския съюз и Израел не всеки път са били на нужната висота, като изрази вяра, че мирните съглашения, в които Израел е страна, ще се подпишат.

„ Бенямин Нетаняху е световен водач, който умее да води умерена и уравновесена политика. България може да се похвали с сполучливо съдействие с Държавата Израел в областта на сигурността, медицината, новите технологии и други “, изясни Борисов. Той показа, че обмяната на положителни практики сред двете страни е изключително сполучлива в бранш „ Сигурност “ и като образец българският министър председател посочи взаимните учения на български и израелски водачи.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР