България експулсира висш духовник и двама служители на Руската църква.

...
България експулсира висш духовник и двама служители на Руската църква.
Коментари Харесай

Митрофанова: Оскърбиха църквата! Какъв е този дяволски ум, който може да измисли такова нещо?

България експулсира върховен свещеник и двама чиновници на Руската черква. Причината – съгласно българските управляващи те съставляват опасност за националната сигурност. Остра позиция пристигна от посланика на Русия у нас Елеонора Митрофанова.
Българските управляващи експулсират от страната архимандрит Васиан, който е настоятел на Руската православна черква в столицата и още двама духовници. Посланикът на Русия Елеонора Митрофанова удостовери, пред съветската организация ТАСС, че те са били извикани в миграционната работа, където им е било казано, че съставляват опасност за националната сигурност на България и би трябвало да изоставен страната ни. После били отведени до домовете им, с цел да могат да съберат движимостите си, след което ще бъдат отведени до границата със Сърбия.
„ Това е невиждано събитие. Нито една неприятелска страна не е посягала на църквата, тъй като църквата е отделена от страната. Какъв е този демонски разум, който може да измисли такова нещо. Това е огорчение на Руската православна черква, само че и за миряните, които посещават нашата черква в България “, съобщи Митрофанова.
От ДАНС оповестиха, че има данни детайли от хибридната тактика на Руската Федерация за целеустремено оказване на влияние върху обществено-политическите процеси у нас в интерес на съветските геополитически ползи.
„ Със заповед на ръководителя на Държавна организация „ Национална сигурност “ са наложени насилствени административни ограничения „ експулсиране “, „ лишаване правото на престояване “ и „ възбрана за влизане в Република България “ за интервал от пет години на следните непознати жители: – Н. З. – жител на Руската Федерация;- Е. П. и В. Б. – жители на Беларус. Мерките са наложени по отношение на осъществявана от тях активност, ориентирана против националната сигурност и ползи на Република България “, споделиха от ДАНС.
В отговор на въпрос на Bulgaria ON AIR от Светия синод обявиха, че занапред ще се срещат с проблема и към този момент няма да разясняват изгонването на духовниците.
В същото време стана ясно, че българите, арестувани от английската полиция в съмнение за шпионаж за Русия, към този момент са петима. Прокуратурата в страната заяви, че ще им бъдат повдигнати обвинявания, че са шпионирали за Русия в продължение на близо три години. За тримата – Орлин Русев, Бисер Джамбазов и Катрин Иванова тях стана известно преди няколко седмици. Сега се появяват публично и имената на още двама: Иван Стоянов на 31 и Ваня Габерова на 29 години. Явяването на петимата пред съда е планувано за вторник идната седмица.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР