България е заинтересована от диверсификация на енергийните източници, както и

...
България е заинтересована от диверсификация на енергийните източници, както и
Коментари Харесай

Радев кани Израел да участва в енергийната диверсификация у нас и в региона

България е заинтригувана от диверсификация на енергийните източници, както и от опцията да бъде вносител и да транзитира природен газ от новооткритите залежи в Източно Средиземно море към нашия район и Европа. Това съобщи президентът Румен Радев при започване на срещата си с министър-председателя на Държавата Израел Бенямин Нетаняху.

Президентът още веднъж прикани за по-голям прагматизъм в двустранните връзки и открои исторически построените другарски връзки сред двата народа като скъп капитал, който би трябвало да бъде развиван. Държавният глава уточни, че стокообменът от 150 млн. $ не дава отговор нито на икономическите благоприятни условия на България и Израел, нито на дейния политически разговор.

На срещата си с премиера Нетаняху Румен Радев акцентира интереса на страната ни от използване на опита на Израел в сферите на осведомителните технологии, киберсигурността, науката и образованието. За образец Румен Радев уточни софтуерния парк Гав-Ям Негев, който българската делегация посети по време на визитата си в Израел, и който основава нови стопански благоприятни условия за цялостен район в страната. Разбрах, че Вие сте един от основателите за основаването на този център и Ви приветствам за Вашата визия за бъдещето, обърна се Радев към израелския министър-председател.

Радев означи положителното съдействие сред България и Израел в битката с тероризма и изрази благодарност за поддръжката, която страната ни получи от Израел след атентата в Сарафово през 2012 година Днешната напрегната обстановка в света постанова кооперирането сред нашите служби за сигурност да продължава, както и откритите положителни връзки в региона на защитата, сподели президентът.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР