„България е с големи традиции в тютюнопроизводството. Ценим и подкрепяме

...
„България е с големи традиции в тютюнопроизводството. Ценим и подкрепяме
Коментари Харесай

Министър Порожанов се срещна с изпълнителния комитет на Европейската асоциация на тютюнопроизводителите

„ България е с огромни обичаи в тютюнопроизводството. Ценим и поддържаме работата на нашите производители и браншови организации “. Това съобщи министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов Румен Порожанов е министър на земеделието, храните и горите. Роден е на... към профила на среща с изпълнителния комитет на Европейската асоциация на тютюнопроизводителите – УНИТАБ.

„ Не желаеме нищо повече от равнопоставеност на бранш „ Тютюн “ с останалите сектори в Общата селскостопанска политика след 2020 година “, сподели ръководителят на УНИТАБ Цветан Филев. Tова оповестиха от пресцентъра на Министерство на земеделието, храните и горите.

Той посочи, че тютюнопроизводителите имат значим принос за приходите в държавните бюджети на страните от Европейски Съюз и респективно за финансиране на значими политики като обучение и опазване на здравето. На съвещание изпълнителният комитет на УНИТАБ е приела декларация. Тя беше връчена на министър Порожанов. От асоциацията обясниха, че тя ще стигне и до държавните управления на всички страни членки на Европейски Съюз.

Тютюнопроизводителите предизвестяват, за заплахата, която крият някои оферти за интернационалните регулации в бранша.

„ Ние като екип в министерството сме солидарни с нелекия труд, който полагате. Темата е доста сензитивна за всички страни-членки и би трябвало да се комуникира доста деликатно “, сподели още министър Порожанов. Той показа пред УНИТАБ досегашната работа на Съвета на министрите от Европейски Съюз по новата ОСП след 2020 година и признатите умозаключение на председателството.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР