България е първата страна-членка на ЕС, която получи нотификация от

...
България е първата страна-членка на ЕС, която получи нотификация от
Коментари Харесай

България е първата страна с одобрено изменение на ПМДР 2014-2020 г. от ЕК заради последствията от пандемията COVID-19

България е първата страна-членка на Европейски Съюз, която получи нотификация от Генерална дирекция "Морско дело и риболовство " на ЕК (ЕК) за утвърждение на изменението на Програмата за морско дело и риболовство (ПМДР) 2014-2020 година, оповестиха от пресцентъра на МЗХГ. Страната ни изиска включването на три изключителни ограничения за поддръжка на бранш "Рибарството и аквакултури " за превъзмогване на икономическите последици от пандемията COVID-19.

Министерството на земеделието, храните и горите взе интензивно присъединяване в преговорния развой за незабавни промени на Регламента за Европейския фонд за морско дело и риболовство. Управляващият орган на Програмата започва приемите по ограниченията на 3 юни 2020 година, незабавно след формалното подаване на искане за изменение към Европейска комисия. Крайният период за подаване на планове и по трите ограничения е до 17.00 часа на 3 юли 2020 година, оповестяват от ведомството.

Към момента по тях са подадени общо 134 плана на обща стойност над 5,6 млн. лева По подмярка 1.9 "Подкрепа за притежатели на риболовни кораби и риболовци за превъзмогване на икономическите последици от експлоадирането на COVID-19, заради краткотрайно прекратяване на риболовната активност " са подадени 72 плана на стойност 2 026 251лв. По подмярка 2.6 "Подкрепа за производители на риба и други водни организми за превъзмогване на икономическите последици от пандемията COVID-19 " подадените планове са 41, а цената им възлиза на 1 898 527 лева По третата подмярка, 5.4 "Подкрепа за преработвателни предприятия на артикули от лов на риба и аквакултури за превъзмогване на икономическите последици от пандемията COVID-19 ", са подадени 21 плана в размер на 1 680 000 лева

МЗХГ започва приеми по три изключителни ограничения от ПМДР 2014-2020 година на стойност 17 млн. лева

След разкриване на приемите, Управляващият орган организира три онлайн образования за улеснение и облекчение на евентуални бенефициенти в процеса на кандидатстване. На тези срещи, специалисти от дирекция "Морско дело и риболовство " към МЗХГ показаха ограниченията и дадоха уточнения по отношение на подготовката на плановите оферти.

Съдействие и поддръжка при правенето на плановете, претендентите могат да получат и от чиновници на Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури и нейните териториални звена, както и от Местните инициативни риболовен групи и Звеното за ръководство на националната рибарска мрежа, се показва в известието вна МЗХГ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР