България е на първо място в ЕС по брой загинали

...
България е на първо място в ЕС по брой загинали
Коментари Харесай

Най-много гинем в катастрофи в целия ЕС

България е преди всичко в Европейски Съюз по брой починали при произшествия с леки коли на 1 милион поданици. Това сочи разбор на Евростат за наклонността със злополуките на пътя с съдбовен край през 2017 година

Характеристиката на съдбовните произшествия при обособените категории транспортни средства демонстрира, че България се подрежда с най-голям дял смъртност в категорията на леките коли с 64 смъртни случая на милион поданици.

Това е съвсем шест пъти повече от най-ниското съответствие в Малта – 11 на 1 млн. Средният индикатор за Европейски Съюз е 23 смъртни случая на 1 милион при категорията леки коли.

Според данните на Евростат при произшествия с леки коли у нас са починали 456 души, при произшествия с пътнически рейсове – 5 души, при съдбовни произшествия с велосипедисти – 35 души, починалите пешеходци са 118, като общия общ брой на починалите при пътни произшествия у нас надвишава 700 души.

Данни от отчет на Министерство на вътрешните работи демонстрират, че най-голям дял смъртност има при злополуките с преден конфликт сред коли – близо половината от съдбовните произшествия.

Министерство на вътрешните работи регистрира също, че най-тежките последици при преден конфликт се дължат на нахлуване по някаква причина в лентата за насрещно придвижване, погрешно изпреварване, разпръскване, задрямване и други

Черната статистика на пътните произшествия с съдбовен край единствено за първите 6 месеца на тази година са: 254 починали и 3653 ранени при близо 3000 пътно-транспортни случая. Това значи по към 250 случая всеки месец и 42 убити българи приблизително на месец при автомобилни произшествия.

През 2017 година на територията на Европейски Съюз при пътни произшествия са починали към 25 хиляди души или към 50 смъртни случая на 1 милион поданици, демонстрират данните от разбора на Евростат.

Разликите сред държавите-членки за броя на починалите при пътни произшествия варират от 30 смъртни случая на милион поданици във Англия и Швеция – до над 90 в България и Румъния, като тук статистиката обгръща всички по тип съдбовни произшествия на пътя.

Според Евростат Румъния държи водачеството по няколко типа категории гибел на пътя: по сбор съдбовни произшествия – 99 на 1 милион, по гибел на пешеходци – 37 на 1 милион и по гибел на велосипедисти – 30 на 1 милион.

В Малта има минимум произшествия с съдбовен край при автокатастрофи – 11 на милион. В Дания има минимум произшествия с пешеходци – 3 на милион. В Естония няма записана гибел на мотоциклетисти, а в Люксембург и Кипър няма починали велосипедисти, демонстрират данните на Евростат.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР