България демонстрира добра макроикономическа политика. За региона страната ни е

...
България демонстрира добра макроикономическа политика. За региона страната ни е
Коментари Харесай

Зам.-министър: България е тотален лидер по кредитен рейтинг

България показва добра макроикономическа политика. За района страната ни е първенец по кредитен рейтинг. С това се похвали зам.-министърът на стопанската система Лъчезар Борисов.

"Показахме, че може да бъдет цялостен водач по кредитен рейтинг в района ", разяснява той.

И добави, че за идващите години се планува 3,1% напредък, а страната ни е на трето място по финансова непоклатимост в Европейския съюз. Изказването на зам.-министър Борисов бе по време на представянето на Доклада на Организация за икономическо съдействие за корпоративното ръководство на държавните предприятия в България. В рамките на 9 месеца са направени политиките и е промен законът.

ЕЦБ: Банковата система в България е постоянна

Присъединяването към Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) е измежду главните цели на външната политика на Република България. Предвижда се на на новото звено за обществените предприятия да се вменят нови функционалности. Проектът беше стартиран през август 2018 година от Министерството на финансите и Министерството на стопанската система, като част от уговорките, които България пое по отношение на желанията на страната ни да се причисли към ERM II и Банковия съюз.

На представянето на отчета през днешния ден участваха и заместник-министърът на финансите Маринела Петрова, Ханс Кристиансен и Арийет Идризи от Секретариата към Работна група за държавно присъединяване и приватизационни практики на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР