България благодари за усилията на Френското председателство за отразяване на

...
България благодари за усилията на Френското председателство за отразяване на
Коментари Харесай

ЕС и РСМ да чакат НС да се произнесе по френското предложение за ветото

" България благодари за напъните на Френското председателство за отразяване на предпочитаните за България детайли в плана на Преговорна рамка за Северна Македония. Последователно се придържаме към позицията, че са нужни надеждни гаранции за съблюдаване на Договора за добросъседство и другарство сред двете страни. Гарантирането правата на българите, в т. ч. чрез включването им в конституцията на Северна Македония, съставлява изискване за започване на договаряния за участие. "

Това съобщи заместник-министърът на външните работи Васил Георгиев на съвещание на Съвета " Общи въпроси " на Европейски Съюз през днешния ден в Люксембург. Той наложи парламентарна запаса по текста по отношение на нуждата от изговаряне на българския парламент по предлагането на на Съвета , оповестиха от Министерство на външните работи.
 Генчовска скоростно даде на депутатите книжата за РСМ
Генчовска скоростно даде на депутатите книжата за РСМ

От Министерство на външните работи твърдят, че документите не са секретни и са импортирани в Народно събрание

В дневния ред на съвещанието беше включена обмяна на отзиви по плана на изводи за идния на 23 и 24 юни т.г. Европейски съвет. Проектът на изводи включва тематиките " По-широка Европа ", Украйна, кандидатурите на Украйна, Грузия и Република Молдова за участие в Европейски Съюз, Западните Балкани, стопански въпроси и последващите дейности след Конференцията за бъдещето на Европа.

Френското председателство на Съвета на Европейски Съюз предложи основаването на Европейска политическа общественост , която да отговори на незабавните геополитически потребности, в резултат от съветската експанзия против Украйна. Бъдещата общественост ще бъде отворена към всички европейски страни, споделящи общи демократични полезности. " Ние виждаме в тази самодейност опция за приобщаване на европейските страни, които споделят общи полезности и правила, към постигането на непоклатимост, запазването на мира и просперитета на континента. В същото време една Европейска политическа общественост не може да замества политиката на разширение на Европейски Съюз ", означи в своето изявление по тематиката Георгиев. В частта за Украйна министрите потвърдиха поддръжката си за разпределяне на финансова помощ в отговор на неотложните потребности на Украйна, както и за възобновяване на страната след спора.
 Англия ще постанова наказания на Русия до цялостното ѝ евакуиране от Украйна
Англия ще постанова наказания на Русия до цялостното ѝ евакуиране от Украйна

Лондон приготвя нов пакет наказателни ограничения

България поддържа даването на статут на страна претендент на Босна и Херцеговина при осъществяване на изискванията за това и постигането на визова либерализация за Косово.

Министрите реализираха единодушие за даването на статут на претенденти за участие в Европейски Съюз на Украйна и Република Молдова . " България поддържа европейската вероятност за трите страни и даване на статут на претенденти за участие в Европейски Съюз на Украйна и Република Молдова. В същото време всяка страна следва да съблюдава откритите процедури и да бъде оценена на правилото на личните заслуги ", акцентира заместник-министър Васил Георгиев.
 Шолц: Европейски Съюз би трябвало да модернизира своите структури и процедури
Шолц: Европейски Съюз би трябвало да модернизира своите структури и процедури

Макрон: Бъдещето на Европа се взема решение на украинска земя, Франция изцяло поддържа присъединението на Украйна към Европейски Съюз

Съветът разиска и последващите стъпки след приключването на Конференцията за бъдещето на Европа, връзките сред Европейски Съюз и Обединеното кралство , Европейския учебен срок и плана на Регламент по отношение на прозрачността и таргетирането на политическото рекламиране.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР